Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan Muharrem İnce'ye üstü kapalı gönderme: 'Bu birliğin dışında kalacağım' diyen hata yapar 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 20:59 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne'deki mitinginde 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adaylıktan çekilmeyeceğini söyleyen Muharrem İnce'ye üstü kapalı göndermede bulundu. Seçimlerde birleşmenin önemine dikkat çeken İmamoğlu, "‘Ben bu birliğin dışında kalacağım, kendi gücümü göstereceğim’ diyen hata yapar. Başkasının ekmeğine yağ sürer" ifadelerini kullandı. İnce 2019 yılında verdiği bir mülakatta İmamoğlu için 'Siyasi akrabam' demişti.

Millet İttifakı​'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, Memleket Partisi​ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce​ ile seçim hesapları için dün akşam bir araya geldi. İttifak ve adaylıktan çekilme konusunda görüş birliğine varamayan iki lider görüşme sonrası basına kısa bir açıklama yaparak parti binasından ayrıldı. İnce'ye tepki ise bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun 591'inci yılı kutlanması sebebiyle Edirne'de miting gerçekleştirdi. 

14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın seçimi kazanacağını iddia eden İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğini açıklayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye üstü kapalı şekilde göndermede bulundu. "Ben bu birliğin dışında kalacağım kendi gücümü göstereceğim' diyen hata yapar, başkasının ekmeğine yağ sürer. O başkası demokrasiyi istemeyendir, biz demokrasiyi istiyoruz" diyerek İnce'nin adaylıktan çekilmesi talebini yineledi. 

ENGİL ALTAY: KİMSEYE 'ÇEKİL' DİYEMEYİZ 

İmamoğlu İnce'ye adaylıktan çekilmesi için mesaj gönderirken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ise dün gerçekleşen toplantıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.  İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin “Biz kimseye ‘Sen çekil kardeşim’ diyecek değiliz. Demeyi de doğru bulmayız. Takdir herkesin kendisinin" diyen Altay, kararı İnce'ye bıraktı.  

'SİYASİ AKRABAM' DEMİŞTİ 

2019 yılında Habertürk'te katıldığı bir programda Muharrem İnce, "Ekrem İmamoğlu siyasi rakibiniz mi?" sorusuna "Ekrem bey arkadaşım benim, siyasi akrabam benim" diyerek cevap vermişti. Bugün İmamoğlu'nun sözlerinden sonra ise İnce'nin ne diyeceği ise merak konusu oldu.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...