Tgrt Haber

Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra ilk açıklama: Hayırlara vesile olsun

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 Temmuz 2023 18:21 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 23:30

Son dakika haberi: Litvanya'nın Vilnius kentinde, devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın gerçekleştirdiği görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Dünya Litvanya​'nın başkenti Vilnius​'ta düzenlenenNATO​ Zirvesini takip ediyor. NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla Litvanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile ABD Başkanı Joe Bidenarasındaki görüşme sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın, NATO Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

"YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATIYORUZ"

Zirve öncesi basına kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Seçim sebebiyle ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanlığı düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi ilk adım olarak görüyorum. Bundan önceki görüşmelerimiz adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç 5 yıllık bir süreç, sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla ilgili şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

İsveç'in NATO üyeliği kararının ardından gerçekleşen görüşmede Türkiye'ye F-16 satışı konusunun ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki iş birliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı."

https://twitter.com/iletisim/status/1678813890862252032

LİDERLER AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELECEK

NATO liderleri kritik zirve sonrası akşam yemeğinde bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik ediyor.

ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik.Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1678820876983103489

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...