Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Hatay'da asker, jandarma, polis yok" iddialarına sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2023 18:00 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 23:21

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplam can kaybının 9 bin 57'ye, yaralı sayısının ise 52 bin 979'a yükseldiğini belirtti. "Hatay'da asker, jandarma, polis yok" iddialarına sert tepki gösteren Erdoğan, "Askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir ama bu şerefsizlerin ağzına onları meze yaptırmayız" dedi.

Tüm Türkiye​'yi hüzne boğan Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan​ daha sonra en fazla yıkımın görüldüğü Hatay'a gitti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini açıkladı. Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacaklarını, kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Hatay'da asker, jandarma, polis yok" iddialarına da sert tepki göstedi. Erdoğan, "Bazı namussuz kişiler kampanya yapıyor. Askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir ama bu şerefsizlerin ağzına onları meze yaptırmayız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamarından satır başları:

Yıkımın büyüklüğüne hava şartlarının zorluğu da eklendi. Böylesine büyük bir felakete hazır olmak mümkün değil. Devlet millet el ele vererek afetin yol açtığı yıkıntıları kaldıracağız. Böyle bir felakete hazır olmak mümkün değil. 

"KİMSEYİ YIKINTILARIN ALTINDA BIRAKMAYACAĞIZ"

71 ilden deprem​ bölgesine yardım konvoyu yola çıkarıldı. Kimseyi yıkıntıların altında bırakmayacağız. Bu dönem birlik ve beraberlik dönemidir. Hükümetin tüm imkanları seferber edilmiştir. 

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 9 BİN 57 CAN KAYBI

Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak, kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yürüteceğiz. Kamu personelinden STK'lere,yurt dışı ekiplerinden gönüllülere, sayıları 60 bini bulan akredite kişiler canla başla çalışıyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 57'e yükseldi.

Bazı namussuz kişiler kampanya yapıyor. Askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir ama bu şerefsizlerin ağzına onları meze yaptırmayız

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...