Tgrt Haber

Erdoğan teşkilattan aday ismi istedi, zarfa konup teslim edildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 16:14 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 16:28

 AK Parti’de aday belirleme çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik illerin teşkilatlarıyla tek tek görüşüp isim önerisi istiyor. Ortaya çıkan isimler için daha sonra bir anket yapılacak. Adaylar 15 Aralık'tan itibaren peyderpey açıklanmaya başlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın aday belirleme çalışmaları da devam ediyor. Ankara, İzmir ve Adana​ teşkilatlarıyla bir araya gelen Erdoğan, "kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" diye sordu.  Bu illerin milletvekilleri, il, ilçe teşkilat üyeleri ve belediye başkanları kapalı zarfla aday isimi önerdi. Aday isimleri üzerinden anket yapılarak adayların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. 

ERDOĞAN’A TESLİM EDİLDİ 

AK Parti​, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık aday belirleme komisyonuyla bir araya geliyor. 81 ilde kimlerin aday gösterileceği belirlenmeye çalışıyor. Salı günü gerçekleştirilen merkez karar ve yönetim kurulu toplantısında da gündem yerel seçimlerdi. Erdoğan MKYK üyelerinden kendi bölgelerinde belediye başkanı adayı önermelerini istedi.  MKYK üyeleri önerdikleri isimleri bir kağıda yazıp zarfa koydu ve zarflar bizzat Erdoğan’a teslim edildi.

3 İL İÇİN DAHA UYGULANDI 

Aynı yöntem Ankara, Adana ve İzmir belediye başkanlıkları için de uygulandı. Erdoğan, hafta başından bu yana bu ilin kurmaylarıyla sık sık bir araya gelip değerlendirmelerini aldı. Öne çıkan isimler üzerinden anket çalışması yapılacak. Bu defa vatandaşa kimi başkan olarak görmek istediği sorulacak.

Bir yandan da AK Parti ile MHP​ heyetlerinin yerel seçimde işbirliği için yaptığı görüşmeler devam ediyor. Hangi il ve ilçede kimin aday gösterileceği netleştirilmeye çalışılıyor. 2019 seçimlerinde Ankara'da Ak Parti Gölbaşı, Polatlı ve Etimesgut'ta aday çıkartmayarak bu ilçeleri MHP'ye bırakmıştı.  31 mart seçimlerinde bu ilçelere ek olarak Akyurt, Elmadağ Ve Kalecik'te de MHP adaylarının gösterilebileceği belirtiliyor. 

ERBAKAN İLE BİR ARAYA GELDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek aldığı yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'la da bir araya geldi. Bu görüşmede de yerel seçim için işbirliği seçenekleri masaya yatırıldı..

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...