Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aleyna’nın ailesine geçmiş olsun telefonu

16 Şubat 2023 20:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 21:09
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aleyna’nın ailesine geçmiş olsun telefonu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 248 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna’nın teyzesi ile telefonda görüştü. Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7  ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Binlerce binanın yıkıldığı felaketin ardından başlayan arama kurtarma​ çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin ardından kurtarılan her can umutları yeşertiyor... Felaketin 11. gününde umudun adı bu kez Kahramanmaraş'ta Atabey Apartmanı'nda enkaz altından kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez oldu. Aleyna depremin 248'inci saatinde sağ çıkarıldı.

ALEYNA ANKARA'YA NAKLEDİLDİ

Aleyna , Kahramanmaraş’ta hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’ya ambulans uçakla götürüldü. Ambulans uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı’na sevkinin ardından Ölmez, kara ambulans ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’ne nakledildi.

"BÖBREKLERİNDE SORUN OLMAMASI FEVKALADE BİR DURUM"

İlk yapılan müdahalelerde Aleyna’nın böbreklerinde ciddi bir sorun olmadığının önemli bir durum olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şu ifadeleri kullandı: 

“Aleyna’nın tıbbi durumu ile ilgili bilgi verebilecek durumda değilim. Kahramanmaraş’ta ilk tedavisini yapan doktor arkadaşımız Alptekin Bey'in ifade ettiği gibi 11 gün sonra böbrekleri ile ilgili ciddi bir sorun olmadan çıkmasını fevkalade bir durum olarak değerlendirmek mümkün. 183 saat sonra çıkarılan Ayça kardeşimiz de burada yatıyor. Onu da az önce ziyaret ettim. Acıktın mı diye sorduğumda ‘Acıktım’ dedi. Üşüdün mü diye sorduğumda ‘Hayır, salonun halısı üstüme düşmüştü’ dedi ondan dolayı üşümediğini ifade etti.”

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez’in teyzesiyle telefonda görüştü. Aleyna'nın depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için baş sağlığı dileyen Erdoğan, Aleyna için "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız" ifadesini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...