Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyon mesajı: Daha makul bir yere gelecek

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2022 14:52 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 16:58

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK toplantısında asgari ücret, enflasyon ve kara harekatına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Son dönemde asgari ücreti belirlerken işverenlerle iş birliği içinde olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iyileşme sinyalleri veren enflasyonun ise şubat ayından itibaren daha makul bir seviyeye geleceğini vurguladı. Terörle mücadele hakkında da konuşan Erdoğan, "Terör Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa onları içeri sokarak değil kuzeyinde bitiriyoruz. Gereken tedbir neyse aldık, alıyoruz, bundan sonra da alacağız. Bekamızla ilgili tehdit gördüğümüzde hiç kimsenin beklemediği atılımlar yapma, zaferler elde etme kabiliyetine sahibiz" dedi.

Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan​, Ankara’da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, asgari ücret​ ve enflasyonla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye İşverenler Sendikamız TİSK​'in 28. genel kurulunun ülkemiz, çalışma hayatımız ve iş verenlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine yaptıkları katkılar için kuruluşundan bugüne TİSK bünyesinde gayret göstermiş herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin küresel Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı gibi zorlu sınamalardan geçtiği bir dönemde bu görevi layıkıyla yerine getiren Özgür Burak Akkol ve yönetim kurulu üyelerine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar işverenlerimizle iş birliği yaptık. İşçi-işveren arasındaki diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır.

TİSK'in sadece rapor yayınlayan birileri gibi, sadece demeç veren bir kuruluş olmanın ötesine geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması bu sürecin en önemli sebebidir. Pek çok kurumdaki temsil gücünü yapıcı bir anlayışla kullanan TİSK'in yükselen itibarından biz de memnuniyet duyuyoruz. Yapıcı bir yaklaşım benimsendiğinde,çalışma hayatımızda çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını hep birlikte gördük, yaşadık. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla beraberce ülkemize daha büyük ve tarihi hizmetler kazandırmayı sürdüreceğiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyon mesajı: Daha makul bir yere gelecek

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Ekonomimizi faiz, kur, enflasyon şer üçgeninde teslim alma girişimlerinin yol açtığı sıkıntıların da farkındayız. Sebeplerini bildiğimiz sıkıntıların sonuçlarını hafifletmek, ardından da tamamen ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içindeyiz. Dün açıklanan kasım ayı enflasyon verileri, iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. İnşallah yılbaşıyla birlikte bu iyileşme hızlanacak, özellikle önümüzdeki şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir.

"TÜRKİYE'YE KARŞI ELLERİNDE 4 SİLAH VAR"

Ülkemizin dört bir yanında başlayan ve halen süren ateşi ülkemize taşımak için nice sinsi oyunlar oynandığın beraberce şahit olduk. Sınır ötesi harekatlardan, üretimi ve istihdamı destekleyecek sosyal dengeyi koruyacak kapsamlı programlara kadar tüm bu oyunları bozacak pek çok önemli adımlar attık. Türkiye'yi diğer yöntemlerle dize getiremediklerini görenler son olarak ekonomi silahını çektiler. Zaten şu andaki gidişde ellerinde dört tane silah var, eğer başarabilirlerse. Birisi ekonomi, bir diğeri diplomasi, bir diğeri özellikle yatıyorlar kalkıyorlar mülteci sorunu ve bütün bunlarla beraber acaba biz bu dörtten neyi nereye çekeriz de bu iktidarı tabi onlar iktidar da demiyorlar bu Erdoğan'ı indiririz. Erdoğan fani, biz bugün varız yarın yokuz.

SURİYE'YE KARA HAREKATI

Terörle mücadelede Batı'nın hali ortada. Türkiye ise terörle mücadelede tüm engelleri aşmış ve terörü yerinde yani buterör Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa onları içeri sokarak değil kuzeyinde bitiriyoruz.Çıkmış birileri diyor ki, Kobani'yi şöyle yapamazsınız, Kobani bitti. Gereken tedbir neyse aldık, alıyoruz, bundan sonra da alacağız. O terörist dostlarınıza söyleyin, Türkiye onlar için öyle bereketli bir yer değil. Buraya girmeye kalktıkları anda boğulacakları yerdir.

Mermisini üretemeyen Türkiye varken mermiyi bırakın tüm mühimmatını kendisi üreten Türkiye var. Bize gardaş olanla biz gardaş olmaya devam edeceğiz. Dostları artıracağız, düşmanlar hadlerini bilecek. Türk milletinin tarih boyunca tezahür etmiş özelliği vardır; bekamızla ilgili tehdit gördüğümüzde hiç kimsenin beklemediği atılımlar yapma, zaferler elde etme kabiliyetine sahibiz.

"AZERİ TÜRK KARDEŞLİĞİ ŞAHLANDI"

Bugün Azerbaycan'da bir tatbikatımız var. Azeri kardeşlerimizle beraber devam eden tatbikat. Bu tatbikatta Azeri kardeşlerimizle bizim komandolarımızın tatbikatı sona erdi. Bütün mesele o heyecanı coşkuyu paylaşabilmek. Sınırlarda yaşanan istenmeyen ama olan sıkıntıları yerinde giderebilmek. İlham Kardeşimizle bunları planladık. Bu farklı bir gelişmeyi bölgede yaşatıyor. Azeri Türk kardeşliğini buluşturuyor. Bu adımı attık. Bundan sonra da bunları atmaya devam edeceğiz. Bırakınız diz çökmeyi yeni bir şahlanış içine girmiştir. Bu şahlanışımız devam edecektir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyon mesajı: Daha makul bir yere gelecek

"HEDEFİM; GENÇLERE HAYALLERİNİ HAYATA GEÇİRECEKLERİ GÜÇLÜ TÜRKİYE BIRAKMAK"

Terörle mücadelede güvenlik altyapımızın, sığınmacıda insani yardım, sosyal ve sağlık altyapımız, üretim altyapımız, diplomasi altyapısı gücünü bu sıkıntılı dönemde dünyada ispatlayan nadide ülkelerden biri olduk. Bunlarla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlar bizden çok çok kötü durumdalar. 

Dünyayı yeniden iki kutulu hale getirmek için çatışma ve gerilimleri sürdürenler acı sınamalardan geçiyorlar. Türkiye Yüzyılı programıyla Cumhuriyetin 100'üncü yılını atılım irademizi tüm dünyaya ilan ettik. 2023'ten itibaren bu programı adım adım hayata geçirmeye başlayacağız. Hayatının yarım asrını siyaset yoluyla millete hizmete adamış bir kardeşiniz var. Hedefim; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gençlere hayallerini hayata geçirecekleri güçlü Türkiye bırakmaktır.

İŞVERENLERE YATIRIM VE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

İşverenlerimizden ülkemizin tarihi dönüm noktasında daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum ve cari fazlayla da büyümemizi daha fazla artırmayı özellikle hedefliyoruz.

Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...