Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Türkevi'ne yapılan saldırıya tepki: Gereğini yapın, o teröristi bulun

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 19:53 - Güncelleme : 22 May 2023 21:05

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türkevi'ne yapılan saldırıya tepki gösterdi. ABD'li yetkililere gerekeni yapmaları için çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani siz demokrattınız? Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor" diye konuştu. Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerine de değinen Erdoğan, "14 Mayıs yedikleri ilk tokattı. 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Büyük Rumeli Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. ABD​'de Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi​ binasına kimliği belirsiz bir şahsın levyeyle gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK baktı iş kötüye gidiyor, seçmenlere saldırmaya başladılar. Yetmedi ABD'de Türkevi'ne saldırdılar. Saldırmak size ne kazandırır?" ifadelerini kullandı. ABD'li makamlara seslenen Erdoğan, "Türkevi orada size emanet. Bu teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün burada asırlar boyunca Viyana kapılarına dayanan Akıncılarımızın seslerini duyuyorum. Bugün burada Rumeli Türkülerinin narin kanat çırpışlarını duyuyorum.Burada hamuru acıyla aşkla sevda ile dayanışmayla yoğrulmuş ebedi ve ezeli kardeşliğimizin resmini görüyorum.

Bizim sadece Rumeli'de değil 3 kıta 7 iklimde gönüllerimizin bir olduğu nice kardeşlerimiz var. Bizim dili dini kültürü derisinin rengi farklı olsa da umudunu ülkemizin başarısına bağlamış dostlarımız var. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Türkevi'ne yapılan saldırıya tepki: Gereğini yapın, o teröristi bulun

Salonlara sığmayan çoşkunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Dosta güven aşılayan dik duruşunuz için teşekkür ediyorum. 14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için teşekkür ediyorum. 28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdesini veren şu sevginiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz ne güzel insanlarsınız, ne vefakar insanlarsınız. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ'İN SON SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

Aliya'yı son demlerinde ziyaret ettim. Ve son cümleleri çok manidardı. Bana, 'Tayyip evladım bu topraklar evlad-ı Fatihan'dır. Bu evlad-ı Fatihan olan topraklar size emanettir.' dedi. Oğlundan duydum, 'Babam sizi görene kadar konuşmuyordu' dedi. Biz oralara bir emanet olarak bakmaya devam edeceğiz. Tarih boyunca millet olarak vicdanımızla, merhametimizle tüm dünyaya insanlık dersi verdik. 

Dünyanın en güçlü ordularına Çanakkale'yi hep birlikte dar ettik. Kendisi de Rumelili olan Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde istiklal harbimizi zaferle taçlandırdık.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Türkevi'ne yapılan saldırıya tepki: Gereğini yapın, o teröristi bulun

'BATI BALKANLARDAKİ SOYKIRIMI GÖRMEZDEN GELDİ'

Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır.Sizlerin dedeleri ataları başka yerlere değil baba evlerine geldiler. Birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Bizim çekilmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerde en vahşi katliamlar gerçekleştirildi. Dilleri inançları yok edilmek istendi. Tekkelerinin kapısına kilit vuruldu. Hanlar hamamlar çeşmeler bilerek bakımsızlığa terk edildi. Kültürel soykırım namına ne varsa hepsini yaşadılar. 150 yıl önce binlerce esere ev sahipliği yapan şehirlerde bugün numunelik birkaç yapı dışında bir şey bulamazsınız. Batı dünyası bunu görmedi, görmezden geldi. En son Bosna Savaşı'nda binlerce insanın katledildiği soykırımları bile izlemeyi seçtiler.

Bunlar katillere yolu açarak yardımcı oldular. Söz konusu Müslümanın, Türkün hayatı olunca müdahale etmek yerine 3 maymunu oynadılar. Bugün de terör örgütlerine kol kanat gererek değişen hiçbir şey olmadığını ortaya koyuyorlar.

ABD'DE TÜRKEVİ'NE SALDIRIYA TEPKİ

Şimdi Avrupa'da PKK​ baktı iş kötüye gidiyor, seçmenlere saldırmaya başladılar. Cumhur İttifakı'ndan yana diye saldırmaya kalkıyorlar. Yetmedi ABD'de Türkevi'ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız? Saldırmak size ne kazandırır? Buradan ABD yetkililerine haydi bakalım süratle teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım demeyecek miyiz? Benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız? Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor.

Ellerinde güç olduğu halde çatışmaları sonlandırmak için adım atmıyorlar. Ama artık Türkiye var, biz varız. Gereği neyse yapmaya hazırız. Türkiye Yüzyılı vizyonu olan ülkemiz var.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Türkevi'ne yapılan saldırıya tepki: Gereğini yapın, o teröristi bulun

Foto: Anadolu Ajansı

KILIÇDAROĞLU'NA TERÖR ELEŞTİRİSİ

Seçim sandığı ufukta görününce evlad-ı Fatihan'ın kapısını çalmadılar. Gün oldu, güya hamburger yemek için ta Pensilvanya'ya gittiler. Gün oldu Londra'daki tefecilerin kapısında nöbet tuttular. Almanından Amerikalısına kadar herkese selam verdiler. Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiler. Ama benim Rumelili kardeşimin yüreğinin tadına bakmaya tenezzül dahi etmediler.

Oy vermediler diye depremzedeleri aşağılamaktan utanmıyorlar. Koltuklarını korumak için nefret söylemine sarılmakta beis görmüyorlar. Bunlar emri Kandil'deki teröristlerden, biz ise emri Allah'tan ve milletimizden alıyoruz. Farkımız bu.

'14 MAYIS İLK TOKATTI, DEVAMI 28 MAYIS'TA'

Korku siyasetiyle oy alacaklarını sanıyorlar ama ne yapsalar boş. Milletimiz bunların ciğerini biliyor. Ülkemiz bunlardan hiçbir fayda gelmeyeceğini biliyor. 14 Mayıs insanımızın feraset ve basiretini hafife alanların milletten yediği ilk tokattı. 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacak sizlerle beraber. Millet olarak bizi yaralı görüp de ilacımıza zehir bulaştırmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. 14 Mayıs'ta yaşadıkları hezimete milleti de ortak etmek isteyen kifayetsizlerin oyununa gelmeyeceğiz. Aramıza nifak topumu ekilmesine, bizi birbirimize düşürmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Sandığa leke sürdürmeyeceğiz. Rehavete kesinlikle kapılmayacağız. Zafer sarhoşluğuna asla düşmeyeceğiz. 28 Mayıs'ta hep birlikte erkenden sandıkalra koşacak, irademize ve demokrasimize hep birlikte sahip çıkacağız."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...