Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'deki değişim tartışmalarına yorum: Kendisinin çekip gitmesi lazım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 14:07 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 14:39
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'deki değişim tartışmalarına yorum: Kendisinin çekip gitmesi lazım

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü CHP'de yaşanan değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan Erdoğan, ''En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, dün günübirlik gerçekleştirdiği Macaristan ziyareti sonrası Türkiye​'ye dönüşü sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, kritik seçimlerin ardından CHP​'de başlayan ve günden güne büyüyen 'değişim' tartışmalarına ilişkin konuştu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na bir çağrıda bulundu.

CHP'den devam eden değişim​ tartışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan, '"En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok" dedi.

''KILIÇDAROĞLU ÇEKİLİP GİTMELİ''

Erdoğan'ın konuya ilişkin konuşması şu şekilde:

"En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok. Bunlar şimdi birbirleriyle koltuk yarışında. Bolu’nun belediye başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Genel merkezin önünde yapıyor bunu ve bu Bolu belediye başkanı. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya belediye başkanı.

Bundan sonra da bunlar da en ufak bir değişim söz konusu olmaz. Bunların içinden çıkan genel başkanlar yok mu? Var. Şimdi bu genel başkanların her biri de ‘ben meydandayım’ diyor. Birisi gitti milletvekili oldu. Şimdi onun görevi Kılıçdaroğlu’nu savunmak. Genel başkan yardımcısı için sen de ‘istifa etmen lazım’ diyor. CHP, ana muhalefet ne hale geldi? Demokrasi mücadelesinde muhalefet çok çok önemli ama ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kaybı, demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefet yok, ana muhalefet yok"

"EMEKLİYİ DE MEMNUN EDECEĞİZ"

Öte yandan memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin de konuşan Erdoğan, ''Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman21 Ağustos 2023 14:28

Kendi buna karar veremez, onu oraya kim getirdiyse o götürür Ağa babaları ondan ümidi kestiklerinde getirdikleri gibi götürürler!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...