Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te depremzedelere çağrı yaptı: Devletinize güvenin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Şubat 2023 17:31 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 17:56
Fotoğraf (AA)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti. Deprem alanının genişliği ve olumsuz hava şartlarına rağmen ilk andan beri devletin imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta çalışmalarımızı sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık. Vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini özellikle istirham ediyorum" dedi.

Fotoğraf (AA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, deprem​ bölgesindeki illerden Osmaniye'yi ziyaretinin ardından bir başka hasar alan il olan Gaziantep​'e gitti. MHP​ lideri Devlet Bahçeli​ ile birlikte Nurfağı ilçesinde depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Deprem haberini alır almaz tüm imkanları harekete geçirdik. Olumsuz hava şartları ve deprem alanının genişliği ilk etapta çalışmalarımızı sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık. Gaziantep özelinde 2 bine yakın iş makinesi ile 22 bine yakın personel görev yaptı. Gaziantep'ten 87 bin vatandaşımızı başka şehirlere tahliye ettik. 100 bine yakın vatandaşımızı çadırda, 4 bin 500'e yakın vatandaşımıza da konteynerlerde barınma imkanı sağlıyoruz.

Çevre ve Şehircilik personelimiz hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Şehirde yaklaşık 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı. En kısa zamanda konutları, iş yerleri ve kültürel varlıklarıyla şehirlemizin ihyasına başlıyoruz. Mart ayında 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere toplamda 200 bin konutun inşası için ilk kazmayı vuracağız. Gaziantep'in köylerinde de 9 bin 130 köy evini inşa edip teslim edeceğiz. Deprem bölgesindeki 11 ilde konut ve köy evi olarak 270 bin konut ve köy evini inşa edeceğiz. İlerleyen dönemde bu sayı daha da artacak.

'DEVLETİNİZE GÜVENİN'

Gaziantep'in tarihi kimliği ve demografik yapısını koruyarak inşallah tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerimizin yaralarını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın geleceklerine asırlar boyunca güvenle bakmalarını temin edecek altyapıyı kuracağız. 

Nurdağlı kardeşlerimden devletlerine güvenmelerini özellikle istirham ediyorum. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça aşamayacağız engel tanımıyoruz. Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında birbirimize kenetlenerek refaha kavuşacağımıza inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...