Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erkin Koray için taziye mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 00:27 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 00:46
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erkin Koray için taziye mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 82 yaşında hayatını kaybeden Anadolu rock müziğinin efsanelerinden Erkin Koray'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Fesuphanallah, Cemalim, Estarabim, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve daha nice şarkılarla hafızalara kazınan 82 yaşındaki usta sanatçı Erkin Koray, hayatını kaybetti.

Anadolu rock müziğinin efsanelerinden Erkin Koray'ın ölümü Türkiye'yi hüzne boğdu. Erkin Koray'ın vefatının ardından siyasiler başta olamk üzere ünlü isimler art arda başsağlığı mesajları yayınladı.

"VEFATINI ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erkin Koray'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Erdoğan paylaşımda, "Türk müziğinin duayenlerinden Erkin Koray’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1688661594312491008

FAHRETTİN ALTUN'DAN DA TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Erkin Koray’ın hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla taziye mesajı yayınladı.

Altun paylaşımında, "Türkçe rock müziğin önemli isimlerinden Erkin Koray’ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve müzik camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ERKİN KORAY KİMDİR?

Erkin Koray 24 Haziran 1941 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da dünyaya geldi. Türk rock sanatçısı Erkin Koray, Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde özgün eserler vermiş olmakla birlikte birçok türküyü yeniden düzenlemiştir.

Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erkin Koray için taziye mesajı

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...