Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz mesajı: Tek haneli rakama doğru iniyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2022 19:00 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 00:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz mesajı: Tek haneli rakama doğru iniyoruz

Son dakika haberi: Faiz lobisinin çökmeye başladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizde tek haneye doğru gidildiğini söyledi. Özel sektör bankalarının da faizlerini düşürmeye başladığını belirten Erdoğan, AK Parti olarak reform iradesinin sürdürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya​'da Sivil Toplum Kuruluşları​ ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Hak ve özürgülük yolunda Türkiye'nin çağ atladığının altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin 20 yılda büyük bir yol katettiğini söyledi. Erdoğan, Türk demokrasisini ayıplardan kurtarma peşinde koştuklarını vurguladı.  Tüm baskılara rağmen basörtüsü meselesini çözüme kavuştuğunu belirten Erdoğan, "Dürüstseniz anayasa değişikliğiyle kalıcı olarka çözelim" dedi.

Konuşmasında faiz konusuna da değinen Erdoğan, faiz lobisinin çökmeye başladığını söyledi. Erdoğan, faizde tek haneye doğru gidildiğini ve özel sektör bankalarının da faizlerini düşürmeye başladığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hak ve özgürlükler alanında ülkemize çağ atlattık. Elini vicdanına koyanlar Türkiye'yin 20 yılda katettiği yolu görür. 85 milyonun tamamını bize oy versin vermesin kucaklamanın gayareti içerisinde olduk. Türk demokrasisini ayıplardan kurtarma peşinden koşuyoruz.

"FAŞİSTLERE RAĞMEN BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK"

AYM'nin kapısında nöbet tutanlara rağmen başörtüsü meselesini çözüme kavuşturduk. Elitlerin faşist, baskıcı, yasakçı tavrına rağmen başardık. Amaçları şov yapmak değilse yolu bellidir, içeriği tuzaklarla dolu yasa teklifiyle zaman çalmayın. Dürüstseniz anayasa değişikliğiyle kalıcı olarka çözelim.

"FAİZ LOBİLERİ ÇÖKMEYE BAŞLADI"

Faizde tek haneli rakama doğru iniyoruz. Özel sektör bankaları da faizlerini düşürmeye başladı. Faiz lobileri çökmeye başladı. Hak ve özgürlükler konusunda çıtayı sürekli yukarı taşıyoruz. Hükümet olarak reform irademizi sürdürüyoruz. Avrupa bu kışı nasıl geçireceğiz endişesini yaşıyor. Biz bu endişeyi taşımıyoruz.

"BİZE GÜÇLÜ AİLE LAZIM"

Türkiye genelinde görüyorsunuz LGBT diyorlar, güçlü bir ailede böyle bir şey olabilir mi? Kimlerle nasıl iş tuttuğunu biliyoruz. AK Parti'nin böyle bir derdi yok. Bize güçlü aile lazım. Milletimizin kutuplaştırılmasına, kimlik ve köken üzerinden birbirine düşürülmesine fırsat vermeyeceğiz. 2023 seçimleri öncesinde tarihi bir uzlaşmaya imza atalım.

Önümüzdeki dönemde Türkiye'de birlik, beraberlik ve kardeşliik zeminini güçlendirecek yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...