Tgrt Haber

Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'başörtüsüne anayasal güvence' çalışmasında son durumu anlattı: Anayasa'nın 24. maddesine bir fıkra ekleyeceğiz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 11:51 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 12:05
Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'başörtüsüne anayasal güvence' çalışmasında son durumu anlattı: Anayasa'nın 24. maddesine bir fıkra ekleyeceğiz

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ‘başörtüsüne anayasal güvence’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anayasa’nın 24.maddesine bir fıkra eklenerek düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atacaklarını söyleyen Bakan Bozdağ, “Hem başını açan hem başını örteni de teminat altına alan bir düzenleme olacak” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı ‘başörtüsü’ kanun teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ‘anayasa değişikliği’ cevabını verdi. Kılıçdaroğlu’nun çıkışına kendi tabanından bazı tepkiler yükselirken  Cumhurbaşkanı Erdoğan da ‘başörtüsüne anayasal güvence’ için gerekli çalışmaların yapılması adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a talimat verdi.  

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Çalışmalarını hızlandıran Adalet Bakanlığı başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifini tamamladı. Yapılan çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Meclis'e gelecek olan düzenlemeye Cumhur İttifakı'nın oyları yetmeyecek. Bundan dolayı söz konusu düzenlemenin geçmesi için muhalefetten de bazı isimlerin 'Evet' oyu vermesi gerekiyor.

“TEMİNAT ALTINA ALINACAK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa’nın 24.maddesine bir fıkra ekleyerek düzenlemeyi hayata geçirmek için gerekli adımı atacaklarını söyledi. Fıkra ile din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan bir formülasyon içereceğini söyleyen Bozdağ, “Hem başını açan hem de başını örteni teminat altına alan bir düzenleme olacak” dedi.

“BİLİRKİŞİŞLER KAYIP ALTI DAKİKAYI İNCELİYOR”

Bozdağ, Bartın'daki maden kazası için "HSK oraya kıdemli savcı yetkilendirmesi yaptı. Yedi kişiden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirildi. Bilirkişiler kayıp altı dakikayı inceliyor. Ön raporu önümüzdeki hafta sunarlar diye tahmin ediyorum." açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...