Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi: Bu zat artık psikolojik bir vakadır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Haziran 2023 20:30 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 01:39
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi: Bu zat artık psikolojik bir vakadır

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesinin ardından kabahati kendinde aramak yerine seçmeni suçladığını belirten Erdoğan, 'Yaptıkları siyasetin değil psikolojinin konusudur. Bu zat artık psikolojik bir vakadır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Atatürk Kültür Merkezi​'nde düzenlenen “Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü” Dijital Sergi Açılışı" etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Zalimlere karşı dik durmayı, hakkı hayırkmayı Necip Fazıl'dan öğrendiklerini söyleyen Erdoğan, "Tüm hayatımızda boyunca CHP​ ideolojisinin millet varlığımızda açtığı tahribatları silmek için çalıştık" dedi.

 Ayasofya ile birlikte Türk'ün ve Türkiye'nin bahtının da açıldığını vurgulayan Erdoğan, "Minarelerimizden yankılanan ezan sesleri artık mahzun değildir. Öz yurdumuzda garip değiliz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesinin ardından kabahati kendinde aramak yerine seçmeni suçladığını belirten Erdoğan, 'Yaptıkları siyasetin değil psikolojinin konusudur. Bu zat artık psikolojik bir vakadır' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu sene Necip Fazıl üstadımızın ebediyete intikalinin 40. sene devriyesini idrak ediyoruz. Rabbim ondan razı olsun. Üstadın eserlerinin yeniden tanzim ederek kitap severlere ulaştırılmasını da takdirle karşılıyorum. Üstadımızın emaneti Mehmet Kısakürek'i yürekten kutluyor ve emekleri için teşekkür ediyorum. Nitelikli, özgün ve gençlerimize hizmet eden her türlü çabanızda yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum.

"CHP İDEOLOJİSİNİN MİLLET VARLIĞIMIZDA AÇTIĞI TAHRİBATLARI SİLMEK İÇİN ÇALIŞTIK"

Gençlik yıllarında üstat Necip Fazıl ile tanışma şerefine nail olmuş bir kardeşinizim. Dünya görüşümüzün şekillenmesinde üstadın çok büyük etkisi oldu. Sinesinden çıktığımız milleti karşılıksız sevmeyi biz ondan öğrendik. Zalimlere karşı dik durmayı hakkı haykırmayı ondan öğrendik. Ayrım yapmadan mazlumların yanında olmayı ezilenlerin elinden tutmayı ondan öğrendik. Onun yücelttiklerini biz de her zaman baş tacı ettik. Onun reddettiklerini ise biz de elimizin tersiyle ittik. Üstadın Türk siyasetindeki mutlak ötesi hep CHP olmuştur. Necip Fazıl, CHP ideolojisini, milletin kökünü kurutmaya çalışan marazi bir yapı olarak görmüştür. Tüm hayatımızda boyunca CHP ideolojisinin millet varlığımızda açtığı tahribatları silmek için çalıştık.

"AYOSOFYA İLE BİRLİKTE TÜRK'ÜN VE TÜRKİYE'NİN BAHTINI DA AÇTIK"

Bizden önce 70-80 senede yapılamayan hizmetlerin kat be kat fazlasını 21 yıla sığdırmayı başardık. Kendi öz yurdunda hor görülen milletimize yeniden özgüven kazandırmayı başardık. Sessizlerin soluğu, sesi, nefesi olduk. zafer sancağımızı gururla burçlara diktik. Ayasofya ile birlikte Türk'ün ve Türkiye'nin bahtını da açtık. Bugün büyük bir gururla ifade etmek isterim ki artık bu mukaddes dava sahipsiz değildir. Minarelerimizden yankılanan ezan sesleri artık mahzun değildir. Öz yurdumuzda garip değiliz. 

"BU ZAT ARTIK PSİKOLOJİK BİR VAKADIR"

Kırsal kesimden aldığı oylarla cumhurbaşkanlığını kazandı diyor. Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü milletin efendisidir" demedi mi? Bir taraftan öyle, bir taraftan böyle. Artık bunu yemezler. Seçimlerle birlikte millet başlındaki CHP'yi atmıştır. Milletimiz, başında CHP zihniyeti istemediğini çok net bir biçimde ortaya koymuştur. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır.  Son 13 yılda 12 seçim kaybeden birinin kabahati kendinde aramak yerine hala seçmeni suçlaması artık siyasetin değil psikolojinin konusudur. Bu zat artık psikolojik bir vakadır. CHP bu şekilde siyaset yaptığı sürece bu ülkede iktidar yüzü göremez. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...