Tgrt Haber

Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Nisan 2024 19:31 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 19:32
Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldıktan sonra Topkapı Sarayı'nda bulunan Hırka-i Saadet Dairesi'ndeki Hırka-i Şerif'i de ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğlen saatlerinde Üsküdar'da bulunan evinden ayrılarak Ayasofya Camii'ne gitti. Burada Cuma namazını kılan Erdoğan, namaz sonrası orada bulunan vatandaşlarla bir süre muhabbet etti. 

Namazın ardından Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen "İstanbul Mushafı" Teslim Töreni'ne katıldı. Hüseyin Kutlu başkanlığındaki 66 kişilik bir ekip tarafından sekiz yıl süren bir çalışmayla tamamlanan on ciltlik "İstanbul Mushafı"nı, Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Bölümü'ne teslim etti. 

Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret - 1. Resim

Kadir Gecesi'ni kutladığı basın mensuplarına kandil simidi ikram eden Erdoğan, "iyi bayramlar" dileğinin ardından buradan ayrıldı. 

Erdoğan'dan Topkapı Sarayı’na ziyaret - 2. Resim

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, İstanbul Valisi Davut Gül ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...