Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde Sinan Oğan detayı!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
12 Haziran 2023 15:31 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 17:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde Sinan Oğan detayı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yurtdışı ziyaretini KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştirirken, yarınki kardeş ülke ziyaretinde Sinan Oğan ile ilgili detay dikkatlerden kaçmadı.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından devlet geleneğini sürdürerek ilk yurtdışı ziyaretini KKTC​ ve Azerbaycan​'a gerçekleştiriyor. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden Erdoğan, yarın da kardeş ülke Azerbaycan'a gidecek. Erdoğan'a Azerbaycan ziyaretinde Sinan Oğan da eşlik edecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5.1 oy alan Sinan Oğan, 2. tur seçiminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verme kararı almıştı. Kararı nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer alan Oğan geri adım atmamış, hatta seçim zaferinin kutlandığı akşam Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde Sinan Oğan detayı!

Destek kararını verdiği ilk günden itibaren hep Erdoğan'ın yanında yer alan Oğan'ın, Azerbaycan ziyaretinde de Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak iki ülke arasında gerçekleşecek heyetler arası görüşmelerde yer alması bekleniyor.

AZERBAYCAN'LA İLİŞKİLERE HAKİM

"Azerbaycan'da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi" başlıklı tez ile yüksek lisansını tamamlayan, Azerbaycan'ın bağımsızlığı sonrasında bir süre Elçibey'in Cumhurbaşkanlığı ofisinde çalışan Oğan; 1992 ile 2000 yılları arasında Azerbaycan'da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nde Dekan Vekilliği ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Aynı dönem TİKA Azerbaycan temsilciliği görevini de eş zamanlı yürüttü.

Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...