Tgrt Haber

Ersin Tatar'dan Netflix dizisi 'Famagusta' tepkisi: Gerçekleri saptırıyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Eylül 2024 16:24 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 16:26
Ersin Tatar'dan Netflix dizisi 'Famagusta' tepkisi: Gerçekleri saptırıyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Netflix'te yayınlaması planlanan 'Famagusta' dizisine Rum propagandası yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Dizinin gerçekleri saptırdığını belirten Tatar, Türk yapımcılara çağrıda bulundu.

Dijital yayın platformu Netflix​'te yayınlanacak Rum yapımı "Famagusta" dizisine tepkiler gelmeye devam ediyor. Hem KKTC'den hem de Türkiye​'den diziye peş peşe tepkiler geliyor.

Skandal diziyle amacın Türkiye'yi işgalci ve talancı göstermek olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar​, Netflix'in bu yapımı yeniden değerlendirmesini söyledi.

"DİZİ KIBRIS​'IN GERÇEKLERİNİ YANSITMIYOR"

Dizinin Kıbrıs'ın gerçeklerini yansıtmadığını belirten Tatar, "O günden bugüne Kıbrıs'ta kimsenin burnu kanamamıştır. Geriye gittiğinizde onlarca yıl bu adada kan dökülmüştür" ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar'dan Netflix dizisi 'Famagusta' tepkisi: Gerçekleri saptırıyor! - 1. Resim

TÜRK YAPIMCILARINA ÇAĞRI

Türk yapımcılara da bir çağrıda bulunan Tatar, "Türk yapımcıları çok güçlü, biz de sesimizi duyurmalıyız. Bu çok kolay yapılabilir, yeter ki bir yerden niyet oluşsun. Bu milli, ulusal bir davadır. Bütün Türk dünyasının davasıdır" diye konuştu.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...