Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan CHP'ye 'havalimanı' tepkisi: Siz kimsiniz ya?

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
08 Şubat 2023 21:00 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 23:17
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan CHP'ye 'havalimanı' tepkisi: Siz kimsiniz ya?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonrası sahada toplam 103 bin 800 personelin görev yaptığını açıkladı. Tüm afet bölgelerine kontrollü biçimde doğal gaz dağıtımına başlandığını söyleyen Fuat Oktay, haberleşme alanındaki sorunların çözümü için ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nda onarım çalışması başlattıkları yönündeki paylaşımına da tepki gösteren Oktay, "Böyle bir zamanda siyaset yapmak kadar çirkince bir olay olamaz. Siz kimsiniz ya? Devletin yapamadığını siz mi yapacaksınız?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay​, AFAD​ Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş​'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sahadaki görevli sayısına ilişkin bilgi veren Fuat Oktay, "Güvenlik güçleri, Kızılay ve STK'lar, gönüllüler, sağlık ekipleri ile ilgili tüm bakanlıklarımızın sahadaki toplam görevli sayısı 103 bin 800'dür. Lojistik anlamda sahayı etkileyecek herhangi bir sorunumuz yok, kapalı bir yolumuz yok" dedi.

Doğal gazdaki sıkıntıların giderildiğini ve tüm afet bölgesine kontrollü şekilde doğal gaz dağıtımına başlandığını söyleyen Fuat Oktay, haberleşme alanında devam eden sıkıntıların çözümü için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nı CHP'li belediyelerin onardığı yönündeki paylaşımına da tepki gösteren Oktay, "Biz burada birlik beraberlik mesajı verdikçe gidip çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkince bir olay olamaz. Siz kimsiniz ya? Siz kim olduğunuzu zannediyorsunuz? Siz devletin yapamadığını mı yapacaksınız? Belediyeden gelen araç havalimanı mı yapacak? Bu kadar mı acizsiniz?" diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANI DA ELEŞTİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da söz konusu paylaşım nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Karaismailoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan 'bilgisiz' Kılıçdaroğlu'nu kale almayınız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, deprem​ sonrası kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı'ndaki hafriyat atıklarını temizleme çalışmaları yürüttü. Deprem bölgelerine giden ekiplerin katıldığı çalışmalarla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş'ın tweet'ini alıntılayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar" demişti.

Kaynak: TGRT Haber / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
vatandaş 9 Şubat 2023 11:15

peki sen kimsin Kemal

Kemal 8 Şubat 2023 22:49

Peki sen kimsin oktay, tayin edimiş bir memur!

Sonraki Haber Yükleniyor...