Tgrt Haber

Gelecek Partisi'nden Demirtaş ve Kavala'ya özgürlük vaadi: Hürriyetlerinden mahrumlar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 09:47 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 10:07
Gelecek Partisi'nden Demirtaş ve Kavala'ya özgürlük vaadi: Hürriyetlerinden mahrumlar

Gelecek Parti'li ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı, dün katıldığı bir televizyon programında, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için özgürlük vaadinde bulundu. Yazıcı, "Suç işlememiş olmalarına rağmen hürriyetlerinden mahrumlar" dedi.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimler öncesi gündem oldukça yoğun geçiyor. Partiler geçtiğimiz günlerde milletvekili aday listelerini YSK'ya sundu. Partilerin listede yer verdiği adaylarla ilgili tartışmalar devam ederken Gelecek Parti'li ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı, katıldığı canlı yayından skandal bir açıklamaya imza attı.

Ahmet Davutoğlu​'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi​'nin Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, dün akşam Fatih Altaylı​'nın Habertürk'te sunduğu programa konut oldu.

"ÇOK CİDDİ REFORMLAR YAPABİLİRİZ"

Burada, seçimi kazanmaları durumunda atacakları adımları anlatan Yazıcı'nın gündeminde de Demirtaş ve Kavala vardı. Cumhurbaşkanlığını kazandıkları takdirde Türkiye'de çok ciddi reformlar yapılacağını belirten Yazıcı, "Geçiş yol haritasında Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini yardımcıların da katılımıyla, uzlaşmayla düzenleyecek. O metinler aracılığıyla pekçok reformu yapabiliriz. Biz hukukun sınırları içinde kalacağız" dedi.

"HÜRRİYETLERİNDEN MAHRUMLAR"

Türkiye'de tek sorunlardan biri keyfi tutuklamalar olduğunu iddia eden Yazıcı, "Ve bunların uzun sürmesi, ifade hürriyetinin ihlal edilmesi. Pek çok muhalif figürün suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum kalmaları. Bunun iki örneği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş. Uluslararası camiadaki taahhütlerimize uymuş olsaydık, ne Demirtaş ne Kavala ve ne benzerleri içeride olacaktı. Demokratik hukuk devletini kurmak Türkiye'yi oksijen pompalamak anlamına gelecek. Parlamento kurulduğunda, sandalye dağılımını gördüğümüzde, acaba anayasa değişikliğini isteyen sadece biz mi olacağız? Bana kalırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'ndekiler bizden daha fazla parlamenter sistem isteyebilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...