Tgrt Haber

Gelecek Partisi'nden yerelde ittifak için CHP'ye açık kapı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 17:50 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 18:02
Gelecek Partisi'nden yerelde ittifak için CHP'ye açık kapı 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler 7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere çevrilirken, Gelecek Partisi'nden CHP'ye yerelde ittifak için açık kapı geldi. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, "Şartlara göre kapılar açık" diyerek ana muhalefete mesaj yolladı.  

Mayıs ayından yapılan ve Millet İttifakı​'nın mağlubiyetiyle sonuçlanan seçimlerin ardından muhalefette sular durulmuyor. Altılı masa bileşenleri arasından yerel seçim​ için ittifak olup olmayacağı henüz belli olmazken nabız yoklamaları ise şimdiden başlamış durumda. 

Millet İttifakı bloğunun işki büyük partisi CHP​ ve İYİ Parti​, şimdilik yerelde ittifak için yeşil ışık yakmazken Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi​ cephesiden olumlu bir sinyal geldi. 

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, katıldığı bir canlı yayında, partisinin "Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacak mı?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.  

"ŞARTLARA GÖRE KAPILAR AÇIK"

Şahin "Bölgelere göre değişen ittifak koşulları oluşabilir, bununla ilgili konuyu saklı tutuyoruz. Bir iddiamız var, biz bunu sonuna kadar taşıyacağız ama şartlara göre kapılar açık" ifadelerini kullandı. 

"CHP’yle kapılar açık mı?" sorusuna Şahin "Genel Merkez seviyesinde süreç ne getirir onu göreceğiz ama yerelde kendiliğinden dinamikler oluşabiliyor. Bu süreci biraz da yerel dinamikler belirleyecek" diye cevap verdi. 

DAVUTOĞLU İSYAN ETMİŞTİ 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisine ve kendisine yönelik 'Oy katkısı vermeden bedavadan 10 milletvekili aldı' sözlerine isyan etmişti. 

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan Davutoğlu, "Bize seçimden sonra o kadar haksız eleştiriler geldi ki. Sanki biz bir şeyi dolandırdık, 10 milletvekilini haksız aldık vs. Halbuki biz siyasi mücadele yürüttük. Beraber kazandık, beraber kaybettik. Burada ben ne herhangi bir partiyi ne de Sayın Kılıçdaroğlu'nu suçladım" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...