Tgrt Haber

Son dakika! Gökhan Zan resmen İYİ Parti'de: Milletvekili aday adayı oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 09:38 - Güncelleme : 22 Mart 2023 11:07
Son dakika! Gökhan Zan resmen İYİ Parti'de: Milletvekili aday adayı oldu

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeden yaptığı yayınlarla adından sık sık söz ettiren Hatayspor'un eski yardımcı antrenörü Gökhan Zan politikaya atılıyor. İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan eski milli futbolcuya rozetini Meral Akşener taktı.

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem​ felaketinde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay​'da depreme yakalanan ve ilk dakikadan itibaren yardım çağrısıyla gündeme gelen Hatayspor​'un eski antrenörü Gökhan Zan, gözyaşlarıyla yaptığı yardım çağrılarıyla dikkat çekmişti. Ünlü hoca İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, grup toplantısı öncesi Gökhan Zan ve Ünal Karaman'a parti rozetini taktı. Burada bir konuşma yapan Gökhan Zan şu ifadeleri kullandı:

"BUNDAN SONRA HATAY 84 MİLYONUN ŞAHSİ MESELESİDİR"

"Medeniyetin toprakları Hatay'dan geliyorum. Ama aynı zamanda çok bahtsız bir şehirden geliyorum. Depremlerden, afetlerden, savaşlardan, işgallerden, patlamalardan başını kaldıramayan bir coğrafyadan geliyorum. Ancak her seferinde küllerinden yeniden doğan memleketin çocuklarıyız aynı zamanda. Hatay Atamızın son armağanıdır, göz nurudur. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Hatay benim şahsi meselemdir. Bundan sonra Hatay 84 milyonun şahsi meselesidir. Hatay'ı deprem bölgesini yeniden ihya ve inşa etmek için, tekrardan hakça, kardeşçe nasıl daha önce birlikte yaşadıysak bundan sonra da aynı şekilde yaşayacağımızdan eminim, genel başkanımızın önderliğinde. Kendisine çok güveniyorum."

Meral Akşener ise, "Gökhan kardeşimle Hatay'da karşılaştık, şehirle ilgili dertleşmek üzere bir araya geldik. Eşi Müge'yi tanıdım, sonra dedim ki, al kocanı gel. Ne varsa kadınlarda var. Allah ikinizden de razı olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Gökhan Zan resmen İYİ Parti'de: Milletvekili aday adayı oldu

AKŞENER: SEN BİZİ AYAĞA KALDIRDIN OĞLUM

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ziyaret için gittiği Hatay'da karşılaştığı Gökhan Zan'a sarılıp "Sen bizi ayağa kaldırdın oğlum. Allah bin kere razı olsun senden, samimiyetle söylüyorum. Her bir videonu ağlayarak izledim. İyi ki de yaptın, dikkat çektin buraya. Çok insanın kurtarılmasına vesile oldun" demişti.

GÖKHAN ZAN KİMDİR?

Gökhan Zan, 7 Eylül 1981 tarihinde Hatay'da doğdu. Profesyonel futbol kariyerine 1999'da Hatayspor'da başlayan Gökhan Zan, daha sonra Çanakkale Dardanelspor, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Galatasaray'da forma giydi. Kariyerinin en büyük başarılarını Beşiktaş ve Galatasaray formalarıyla yakalayan Zan; futbolu bıraktığı sarı kırmızılılarla 2 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Türkiye'yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da başarıyla temsil eden Gökhan Zan, A Milli Takım'da 42 maçta 1 gol kaydetti. Ayrıca 2 kez 19 yaş altı, 7 kez de 21 yaş altı millî takımlarda görev aldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...