Tgrt Haber

Gözaltına alınan Merdan Yanardağ'a CHP'li isim sahip çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 19:40 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 19:46
Gözaltına alınan Merdan Yanardağ'a CHP'li isim sahip çıktı 

Kendi kanalında katıldığı bir programda bebek katili Abdullah Öcalan'a methiyeler dizdiği iddiasıyla "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ'a CHP'li isimden destek geldi. 

Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ​, geçtiğimiz günlerde kendi kanalında, PKK​'nın elebaşı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözler sebebiyle gözaltına alındı. 

Yanardağ'a sosyal medyada tepkiler yükselirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​ da harekete geçti. 

GÖZALTINA ALINDI 

Hakkında, Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatılan Yanardağ, gözaltına alındı. 

CHP'Lİ İSİMDEN DESTEK 

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekilliği görevlerini yürüten Yıldırım Kaya sosyal medya hesabından gözlatı süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Gözaltı haberini alıntılayan Kaya, "Merdan Yanardağ gazetecidir! Susturamazsınız" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/yildirimkaya40/status/1673317591174053890

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman26 Haziran 2023 21:15

Gazeteci melek mi?

Sonraki Haber Yükleniyor...