Tgrt Haber

HDP’nin ‘ortak aday’ çağrısına İYİ Parti’den cevap geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2022 08:44 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 08:52

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 6’lı masaya seslenerek ‘ortak aday’ çağrısında bulundu. HDP’li Paylan’ın bu sözlerine İYİ Parti’den cevap geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir" dedi.

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan seçimlere kısa süre kaldı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan​ olurken muhalefetteki belirsizlik ise sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından 6’lı masanın adayının ‘İmamoğlu’ olacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in de daha önce yaptığı açıklamada ‘Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ teklifine yeşil ışık yakması ve İmamoğlu’nun Saraçhane mitingine katılması bu iddiaları güçlendirdi. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti liderine ‘İç işleri karışma’ mesajı verdi. CHP’den de İmamoğlu’nun adaylığına kapıların kapatılması ve ‘görevinin başında’ sözleri kullanması aday çıkmazının bir süre daha devam edeceği görüldü.

HDP’DEN 6’LI MASAYA ÇAĞRI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan yaptığı açıklama ile kulisleri bir kez daha hareketlendirdi. 6’lı masaya ‘ortak aday’ çağrısında bulunan Paylan “Asgari müştereklerde ortak bir cumhurbaşkanımız olsun diyoruz. Biz yargının bağımsız olmasını, basının özgür olmasını savunuyoruz Altılı Masa savunmuyor mu? Biz parlamenter demokrasiye dönelim diyoruz onlar demiyor mu? O zaman neden ortak bir cumhurbaşkanı belirlemeyelim?” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ: TAVRIMIZ VE ELEŞTİRİMİZ NET

HDP’nin bu sözlerine İYİ Parti’den cevap geldi. İYİ Parti adına açıklama yapan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, HDP ile ilgili tavırlarının net olduğunu belirtti.  Zorlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın altılı masaya yönelik ortak aday çağrısının anımsatılması üzerine, "İYİ Parti olarak baştan bu yana bu konudaki siyasi tavrımız, yaklaşımımız ortadadır. Elbette demokrasiyi, işbirliğini, TBMM zemininde milletimiz için ortaklaşma hedefini önemsiyoruz ama İYİ Parti olarak HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir. Altılı masadan bahsedilmiş, bu altılı masanın diğer ortaklarına, genel başkanlarına, görüşlerine belki sunulabilecek bir konudur. Önümüzdeki günlerde hep birlikte irdelemeye devam ederiz." dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...