Tgrt Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den İmamoğlu'na destek açıklaması: Ekrem kardeşimin yanına koştum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 11:13 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 11:27
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den İmamoğlu'na destek açıklaması: Ekrem kardeşimin yanına koştum

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener konuşması öncesinde partisine katılan eski Devlet Bakanı Melda Bayer’e rozetini taktı. Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını değerlendiren Akşener, “Seçimle alamayacakları İstanbul’u yargı ile almaya çalıştılar. Belediye başkanının ‘ahmak’ demesi suç ama belediye başkanına ‘ahmak’ demek suç değil. Seçimleri iptal ettikleri gibi hakimi de iptal ettiler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğluYSK​ üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası​ verildi. İmamoğlu’na bu verilen hapis cezasının ardından Ankara’dan yola çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ soluğu Saraçhane’de aldı. İmamoğlu’na tam destek veren İYİ Parti lideri daha sonra toplanan kalabalığa seslendi. İmamoğlu ile Akşener arasındaki destek mesajlarına CHP’den farklı sesler yükselmeye başladı. İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına daha önce yeşil ışık yakan Akşener’e CHP lideri “İç işlerine karışma” mesajı verdi.

MELDA BAYER İYİ PARTİ’DE

İYİ Parti ile CHP arasında tartışmalar yaşandığı iddia edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener açıklamalara başlamadan önce partisine katılan eski Devlet Bakanı Melda Bayer’e rozetini taktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den İmamoğlu'na destek açıklaması: Ekrem kardeşimin yanına koştum

“DEMOKRASİYE VURULMUŞ KARA BİR LEKE”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına tepki gösteren Akşener, “Seçimle alamayacakları İstanbul’u yargı ile almaya çalıştılar. Bu karar Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir. Bu karar millet iradesine yapılmış vesayetçi bir müdahaledir. Bu karar Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir. Sandıkta kaybettikleri İstanbul’u yargı gücünü kullanarak geri alma peşindeler. Yıllarca bedavadan seçim kazanmanın şımarıklığını yaşadılar. Ceketimi assam seçilir şımarıklığını yaşadılar” ifadelerini kullandı.

"HAKSIZLIK KARŞISINDA EKREM KARDEŞİMİN YANINA KOŞTUM"

Akşener sözlerini şu ifadeleri kullanarak devam etti;

14 Aralık’ta İstanbulluların iradesine vurulmak istenen darbeye karşı yola çıktı. Daha önce nasıl Erdoğan’ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum. Bundan 20 sene önce Emine hanımın yanına koştuysam bu sefer de Dilek kızımın yanına koştum. Linç edilmeye çalışıldığında nasıl Kılıçdaroğlu’nun yanına koştuysam bugün de Ekrem İmamoğlu’nun yanına koştum. Dün kendilerine yapılanları bugün Ekrem başkana yapmaya çalıştılar. İYİ Parti olarak biz de amasız ve fakatsız onun yanındaydık. Bir saniye düşünmedik ve bir dakika gecikmeden gittik. Biz dün neredeydiysek bugün de oradayız. Yarın da orada olmaya devam edeceğiz.  Şayet bu kafa yarın da Mansur başkanı hedefine koyarsa bu sefer de bir dakika gecikmeden onun yanında dururuz. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...