Tgrt Haber

Son dakika! Hüda-Par'dan Erdoğan'a destek kararı: 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacağız

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
11 Mart 2023 15:37 - Güncelleme : 11 Mart 2023 16:05
Son dakika! Hüda-Par'dan Erdoğan'a destek kararı: 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacağız

Son dakika haberi: Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin yenilenmesine yönelik imzayı attı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve seçim​ süreci başladı. Sürecin yol haritası da bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yaptığı toplantıyla belirlendi.

İKİ PARTİ 'CUMHUR'A YAKIN

Yaşanan bu sıcak gelişmelerle birlikte MHP​ ve BBP ile birlikte bulunduğu bloğu güçlendirmeye çalışan AK Parti​, Fatih Erbakan'lı Yeniden Refah (YRP) ve Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile temas kurdu. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, YRP'ye 'ittifak' ziyareti gerçekleştirirken Hüda-Par'dan kritik bir açıklama geldi. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partinin kararını açıkladı.

Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, partilerinin 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı destekleyeceklerini ifade etti.

Son dakika! Hüda-Par'dan Erdoğan'a destek kararı: 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacağız

'MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'

Yapıcıoğlu, "Başkanlık divanı toplantısında, daha önce yetkili kurullarımızda yaptığımız istişarelerde Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme karar aldık. Parlamento seçimlerinde ise görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...