Tgrt Haber

HÜDA-PAR'dan hükümete ÖTV çağrısı: Fakire yüklenmek doğru değil

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ağustos 2023 22:45 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 23:02
HÜDA-PAR'dan hükümete ÖTV çağrısı: Fakire yüklenmek doğru değil

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'deprem bölgelerine yapılan harcamalar' nedeniyle yapılan ÖTV zamları hususundan AK Parti'ye çağrıda bulundu. Yapıcıoğlu, fakire fukaraya yüklenmenin doğru olmadığını söyledi.

AK Parti​ listelerinden Meclis'e 4 vekil gönderenHÜDA PAR​'ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Pendik​'teki Atatürk Kültür Merkezi​'nde düzenlenen 3. olağan kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere 3 ana hedefle girdiklerini söyledi.

Ekonomi politikasında özellikle seçimlerden sonra bir farklılaşma ve değişiklik olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, deprem bölgelerine yapılan harcamaların bir yerden karşılanması gerektiğini belirtti. Yapıcıoğlu, bunu karşılarken bütçede karşılığını oluştururken fakire fukaraya yüklenmenin doğru olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu konuya ilişkin şunları aktardı: 

"Şu anda yapılan o dur. Eğer siz çok fazla kazanandan çok vergi alırsanız, az kazanandan az vergi alırsanız gelir dağılımındaki adaleti biraz daha sağlamış olursunuz. Uçurumu daraltmış olursunuz. Çok kazanandan çok vergi alın. Az kazanandan az vergi alın. Vergi mevzuatları basitleştirilmeli, vergilerin sayısı azaltılmalı, deprem gibi büyük çaplı afetler yaşadığımızda da bu memleketin kaymağını yiyen bu memleketin havasını, suyunu, toprağını, iş gücünü, enerjisini kullanarak çok büyük para kazanan insanlar bu gibi zamanlarda onlar daha fazla elini taşın altına koymalı, gerekirse servetten vergi alınması yoluna gidilmeli"

"İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYE OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Yapıcıoğlu, Avrupa'da son dönemde artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara da tepki gösterdi. 'Saldırılarla ilgili devleti idare edenlerin sorumluluğu, kınama mesajı yayınlamaktan ibaret olmamalıdır' diyen Yapıcıoğlu, İsveç'in NATO'ya üye olması kararının meclisten geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan 14 Ağustos 2023 00:05

Siz ne derseniz deyin İsveç natoda meclisten hemde çoklu oyla geçecek

Sonraki Haber Yükleniyor...