Tgrt Haber

HÜDA PAR'dan karma eğitime itiraz: Alternatif sistem de olmalı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ağustos 2023 15:27 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 15:32
HÜDA PAR'dan karma eğitime itiraz: Alternatif sistem de olmalı

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR'ın Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, karma eğitimin yanı sıra ayrı eğitim sisteminin de hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eğitim masraflarındaki artışa da dikkat çeken Demir, "Sıkıntı yaşayan ailelere, öğrenci başına destek verilmesini ve ücretsiz servis sağlanmalı" dedi.

HÜDA PAR​ Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu​'nun 'karma eğitim dayatmasından vazgeçilmeli' çıkışına partisinden destek geldi. HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, karma eğitime alternatif sistemlerin de getirilmesi gerektiğini savundu.

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, karma eğitim tartışmalarını yeniden alevlendirecek açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Şahzade Demir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğretmenler için 4 Eylül'de, öğrenciler için 11 Eylül'de "kronik sorunlarla" başlayacağını ifade etti.

EĞİTİM MASRAFLARINDAKİ ARTIŞA VURGU

Servis ücretleri, kırtasiye ve diğer eğitim giderlerinin artan hayat pahalığıyla birlikte büyük bir külfete dönüştüğünü dile getiren Demir, sıkıntı yaşayan ailelere, öğrenci başına destek verilmesini ve ücretsiz servis sağlanmasını istedi.

'HER ANNE BABANIN HAKKI'

Karma eğitim ile ilgili çağrılarının CHP başta olmak üzere bazı çevrelerce bağlamından koparıldığını öne süren Demir, şöyle konuştu:

"Bizim söylediğimiz gayet açıktır. Bu meseleye temel insan hakları ve hukukun üstünlüğü perspektifinden bakılmalıdır. Her anne ve baba, kendi çocuğunu kendi inanç ve hassasiyetine göre yetiştirme hakkına sahiptir. Eğitimin zorunlu olduğu bir yerde devlet, ebeveynlerin taleplerine göre alternatifler sunmakla mükelleftir. Bu bağlamda her türlü dayatmadan vazgeçilmeli ve karma eğitimin yanı sıra ayrı eğitim sistemi de hayata geçirilebilmelidir. Ebeveynler hiçbir baskı altında kalmadan çocuklarını istedikleri okula gönderebilmelidirler."

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...