Tgrt Haber

İmamoğlu ve Yavaş'ın 'belediyede devam' kararına İYİ Parti'den yorum: Başarılar diliyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Cumhuriyet
04 Eylül 2023 15:35 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 15:48
İmamoğlu ve Yavaş'ın 'belediyede devam' kararına İYİ Parti'den yorum: Başarılar diliyoruz 

CHP'de 'değişim' çağrılarını başlatan ve daha sonradan dümeni İstanbul'a kıran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'ın belediyelere tekrardan aday olmak istemesine İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan renk vermeyen bir cevap geldi. Zorlu belediye başkanları için "Başarılar diliyoruz" demekle yetindi. 

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan CHP​'de 'değişim' tartışmaları devam ederken gözler bir yandan da 7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve ABB Başkanı Mansur Yavaş​, geçtiğimiz günlerde  aynı göreve talip olduklarını açıkladı. 

İYİ PARTİ​'DEN RENK VERMEYEN YORUM 

Seçimden sonra dağılan Millet İttifakı'nın bileşenlerinden seçime yönelik itiraflar gelirken en sert açıklamalar ise İYİ Parti'den geldi. 26 Ağustos'ta ittifak söylemleri için kapıyı kapatan Akşener, "Gelin yerel seçimlere her birimiz ayrı girelim" demişti. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin de desteklediği Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları için renk vermeyen bir yorumda bulundu. Cumhuriyet'e konuşan Zorlu, "Takip ettiğim kadarıyla aday olmak istediklerini beyan ettiler. Başarılar diliyorum. Her iki büyükşehir belediye başkanı da millet ittifakının adayları olarak 2019’da sonuca ulaştılar ve imkansızlıklara rağmen İstanbul ve Ankara’da önemli çalışmalara imza attılar" dedi. 

İTTİFAKA ŞARTLI AÇIK KAPI 

Akşener'in 26 Ağustos'ta yerel seçimlere ittifaksız girilmesi çağırıs ile ilgili de konuşan Zorlu, "Yerelde milletin faydasına olacak şekilde hareket edeceğiz. Eğer bir işbirliği olacaksa bunun hem millet hem de yerel sahada bir karşılığı ve olabildiğince herkesi kuşatacak meşru bir dayanağı olmalı" açıklamasında bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANLARINA YÜKLENMİŞTİ 

14 Mayıs seçimlerinden önce bu iki isme çağrı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, isim vermeden Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş hakkında sert sözlerle yüklenmişti. 

 

Kaynak: Cumhuriyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...