Tgrt Haber

İmamoğlu'nun 'Genel Başkanlık' çağrısına Özel'den ilk yorum: Bu sözler hakkın teslimidir

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
15 Ağustos 2023 18:58 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 19:11
İmamoğlu'nun 'Genel Başkanlık' çağrısına Özel'den ilk yorum: Bu sözler hakkın teslimidir

CHP'de değişim tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbul için yeniden yola çıkıyorum' sözleri siyasetin gündemine oturdu. İmamoğlu'nun ayrıca CHP Genel Başkanlığı adaylığı için Grup Başkanı Özgür Özel'i işaret etmesi dikkat çeken diğer önemli konuydu. İmamoğlu'nun kendisi hakkındaki sözleri değerlendiren Özel, "Bu sözleri bir hak teslimi olarak görüyorum” diyerek değişim konusunda aynı yerde durduğunu ifade etti.

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de değişim talebini başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan adaylığı için ortaya net bir adım koyamamasından ötürü eleştirilere maruz kalmıştı.

Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" sözleriyle rotasını çizerek, İBB adaylığını resmen duyurdu.

GENEL BAŞKANLIK​ İÇİN ÖZEL'İ İŞARET ETTİ 

İmamoğlu, gazetecilerden gelen bir soru üzerine CHP Genel Başkanlığı için adı geçen bir başka ismi andı. Genel Başkanlık için CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i işaret eden İmamoğlu, “CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel'dir” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarına CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken bir yorum geldi. 

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Özel, İmamoğlu'nun kararını son derece olumlu karşıladığını belirterek, "Bu karara en çok İstanbullular sevindi. Ama hepimiz bu karardan memnun olduk. Bu karar İstanbul’a da Türkiye’ye de iyi gelecek. Kısa vadede İstanbul’a uzun vadede Türkiye’ye iyi gelecek bir karar olarak yorumluyorum” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: BU SÖZLER HAKKIN TESLİMİDİR

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için kendisini işaret etmesine ilişkin sözlerini değerlendiren Özel, “Bu sözleri bir hakkın teslimi olarak görüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Sadece kendi adıma değil parti tarihini bilen, tertemiz tüm genç arkadaşlar adına da bir hak teslimi olarak görüyorum” değerlendirmesini yaptı.

'DEĞİŞİM KONUSUNDA AYNI NOKTADAYIM'

CHP’deki değişim tartışmalarında durduğu noktanın değişip değişmediğine ilişkin soruya da cevap veren Özel, “Şu anda hep birlikte süreci takip ediyoruz. Sorumluluk üstlenmekten de fedakârlık yapmaktan da kaçmam dediğim noktadan ileride ya da geride değilim, aynı noktadayım. Bu dönem yapıcı ve aktif tutum alma dönemi” diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...