Tgrt Haber

İstanbul için adı geçen Fahrettin Koca 'Aday mısınız?' sorusuna cevap verdi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber, Sözcü
22 Ağustos 2023 09:23 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 09:40
İstanbul için adı geçen Fahrettin Koca 'Aday mısınız?' sorusuna cevap verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’nin İBB başkanlığı için aday olacağı iddia edilmişti. Koca, iddiaları yalanlarken, konuşulanların da hiç hoşuna gitmediğini söyledi.

Yerel seçimlere 7 ay kala tüm gözler özellikle İstanbul​ ve Ankara​ için belirlenecek belediye başkan adaylarında. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun bir kez daha belediye başkanlığına aday olacağının sinyalini vermesi sonrası gözler AK Parti'nin adayına çevrildi. 

İBB için birçok isim kulislerde konuşulurken onlardan biri de 28 Mayıs seçimlerinden sonra kabinede değişmeyen iki bakandan biri olan Fahrettin Koca​. Diğer konuşulan isimler ise Murat Kurum, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen. Parti içerisinde 2 farklı görüş hakim. Bir kesim ilçe belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesinin daha isabetli olacağını savunurken, bir kesim de Kurum ve Koca gibi isimlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

"HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR"

Kulislerde adı geçenlerden biri olan Fahrettin Koca, sessizliğini ilk kez Sözcü'den İsmail Saymaz'a bozdu. Bakanlığa odaklandığını belirten Koca, "Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Emin ol, böyle. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor. Benim adıma birileri gündem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulüm. Başka bir gündemim yok. Ama sürekli böyle gündeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil. Sorumlu olduğum bir iş var. 85 milyona karşı yapmam gerekenler var. Bunlara odaklı olmak durumundayım." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

CUMHURBAŞKANI TALEP EDERSE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul için aday olmasını talep ettiğinde ne yapacağı sorulan Koca şu cevabı verdi:

"Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim."

Kaynak: TGRT Haber, Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...