Tgrt Haber

İYİ Parti'de istifa polemiği: Buğra Kavuncu'dan Ahad Andican'a çok sert gönderme

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Haziran 2023 13:58 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 14:29
İYİ Parti'de istifa polemiği: Buğra Kavuncu'dan Ahad Andican'a çok sert gönderme

Son dakika haberi: İYİ Parti’den gelen peş peşe istifa haberleri sonrası İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. İmalı sözlerle partiden ayrılanlara tepki gösteren Kavuncu’nun paylaşımı gündem oldu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde istenilen sonucu elde edemeyen İYİ Parti’de sular durulmuyor. Seçim sürecindeYavuz Ağıralioğlu’nun seçim sonrası ise Aytun Çıray’ın partiden ayrılması sonucunda yapılacak olan kurultaya gözler çevrilmiş durumda. Kurultaya sayılı günler kala İYİ Parti kurucularından olan ve 27.Dönem Milletvekili olan Ahat Andican sosyal medyadan yaptığı duyuru ile ayrılık kararını duyurdu.

Andican "İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum" dedikten sonra "Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkânı kalmamış durumdadır" ifadelerini kullandı.

KAVUNCU İSTİFA SONRASI İMALI PAYLAŞIM YAPTI

Söz konusu istifaların ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise Ahat Andican'ın istifasını açıklamasından hemen sonra sosyal medyadan bir ileti paylaştı. Kavuncu, "Tek derdi zirveye çıkmak olanlarla yük taşıyamazsınız" yorumunda bulundu. Kavuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir alıntıyla birlikte şunları yazdı:

Rahmetli Galip Erdem diyor ki; "Bizler davayı Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkaracaktık. Bin zahmet ve acılar çekerek tırmandık. Zirvede sevincimiz sonsuzdu. Ama bir noksanımız olduğunu farkettik. Davayı dağın eteklerinde unutmuştuk. Meğer biz davayı değil kendimizi dağın zirvesine çıkartmıştık."

Tek derdi zirveye çıkmak olanlarla yük taşıyamazsınız, zaman ilerledikçe yükün bizzat kendisi olurlar. Allah bizleri tek derdi memleket sevdası olanlarla yoldaş, ülküdaş yapsın!

https://twitter.com/SBugraKavuncu/status/1668156621871013888

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...