Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği için Meclis'i işaret etti: Nihai hüküm verilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 16:51 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 17:41
Son dakika! Bakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği için Meclis'i işaret etti: Nihai hüküm verilecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği hakkında açıklamalarda bulundu. İsveç'teki terör örgütü varlığına bir kez daha dikkat çeken Fidan, NATO üyeliği için ekim ayında açılacak Meclis'i işaret etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Macaristan​ Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsveç​'in NATO​ üyeliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, NATO​'ya üye olacak ülkelerin terörle mücadele etmeleri gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.  

KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK ALÇAK SALDIRILAR

Son dönemde Danimarka ve İsveç​'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara da dikkat çeken Bakan Fidan, ''Avrupa'da her şey kitap yakmayla başladı. Kitap yakma sonrası toplama kampları, sonrasında da ne olduğunu biliyoruz. Bu salgını mümkün olan en şiddetli şekilde kınıyoruz. Kutsal değerlerin aşağılanmasına tahammül etmemiz mümkün değil. Bu konuda uluslararası işbirliğini artırmaya devam edeceğiz'' dedi.

Fidan, NATO​'nun İskandinav ülkelerine yayılmasıyla ilgili olarak, ''İsveç'in üyeliği konusunda Macaristan​ ile koordinasyon içerisinde hareket etmekteyiz'' ifadelerini kullandı.

İsveç​ ve Finlandiya'nın Türkiye ile yapılan görüşmeler sonrasında terör yasalaındaki değişiklere değinen Fidan, ''Bu değişiklikler çok yeni yapıldığı için bunların pratikte atılması zaman alıyor. NATO​'ya üye olacak ülkeler terörle mücadele etmeliler" diye konuştu.

Bakan Fidan, İsveç​'in NATO​ üyeliği için ek olarak ekim ayında açılacak TBMM'yi işaret etti ve "Nihai hüküm verilecek" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...