Tgrt Haber

İttifak iddialarına İYİ Parti cephesinden net tavır! Geri dönüş olmayacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 09:15 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 09:27
İttifak iddialarına İYİ Parti cephesinden net tavır! Geri dönüş olmayacak 

Yerel seçimlere 5 ay kala ittifak söylemleri giderek artıyor. İYİ Parti'nin CHP'deki olası değişime karşın ittifaka sıcak baktığı iddia edilirken bu iddialara cevap gecikmedi. İYİ Parti kanadı her ilde kendi adayını çıkarmak için çalışmalarını devam ediyor. İşte ayrıntılar... 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala muhalefet cephesine işler kızışıyor. CHP​'de kongre süreci devam ederken İstanbul​ İl Başkanlığını desteklediği aday kazanan Özgür Özel, "Yeni bir sayfa" diyor. 

Verdiği bir mülakatta yerel seçimlerde ittifak olayına ilişkin demeç veren CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Ben İYİ Parti’yle yeni bir sayfa açabileceğimize inanıyorum. Onlar açısından da bizim açımızdan da ittifak yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri yapmak olur" diye konuşmuştu.  

İSTANBUL'DA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İYİ Partili isimler bu yeni sürece sıcak bakmazken ittifak sürecine ise 'sünger çekildiğini' belirtti. 

İYİ Partili kaynaklar İstanbul için de çalışmaların sürdüğünü söylerken, "Artık yerel seçim sürecine girildi. Tek tek herkesin kapısının çalınacağı, her yurttaşa temas edilecek bir model üzerinde çalışılıyor. İstanbul’un 39 ilçesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Kamuoyunda konuşulan bazı isimler var. Bunlar da değerlendiriliyor. Aday belirleme çalışmaları başladı artık bir geri dönüş olmayacak. Önümüzdeki günlerde adaylık için görevini bırakacak ilçe başkanlarımız olacak" dedi. 

"TEK BAŞIMIZA GİRECEKMİŞİZ GİBİ HAZIRLANIN"

Tüm bunlar yaşanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise partililere talimat verdi. "Tek başına seçime girecek gibi çalışın" diyen Kılıçdaroğlu, ittifaktan umduğunu bulamayınca tüm örgüte 'hazırlıklara başlayanın' dedi. 

Kılıçdaroğlu durumu, "Biz kendi başımıza girecekmişiz gibi tüm örgütlerden ricam o şekilde çalışmalarını sürdürsünler. Tek başımıza girecekmiş gibi var gücümüzle mücadele edeceğiz" diyerek değerlendirdi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...