Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Akşener'den CHP'ye 'billboard' tepkisi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 11:07 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 12:59

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında, CHP'ye ait İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin billboard yasağına tepki gösterdi.

Yerel seçimlere çok az bir süre kala muhalefet kanadında işler iyice karışmış durumda... İYİ Parti​ ve CHP​ arasından yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti'nin seçim kampanyası için hazırladığı billboardların İstanbul, Ankara ve İzmir'de asılması engellendi. İYİ Parti’den yapılan açıklamada da seçim kampanyası için hazırlanan afişlerin billboardlara şirketlerle anlaşma olmasına rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin baskısıyla asılmadığı aktarılmıştı.  

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener​, konuya ilişkin açıklamalarda bulunup CHP'ye çok sert tepki gösterdi. Seçim kampanyası için belirledikleri sloganların CHP tarafında 'karın ağrısına' neden olduğuna dikkat çeken Akşener, "Sonra da eş başkanlık deyince alınıyorlar, kızıyorlar" ifadelerini kullandı.

"BİZİ Mİ KORKUTACAKSINIZ?"

Akşener'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Seçim kampanyası için hazırlığımız 4 sloganımız var. Büyük karın ağrısının sebebi işte bunlar. Beşinciyi de ben ekledim: Saray sansürüne de belediye sansürüne de mecbur değilsin. Hayatında el tokadı yememişler, arabası kurşunlanmış bir genel başkan olarak duruyorum karşınızda. Hayatınızda el bebek gül bebek gelmişsiniz bizi mi korkutacaksınız. Her siyasi parti biz de bir şirkete anlaşarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de billboardlar kiraladık, parasını ödedik.

İYİ Parti lideri Akşener'den CHP'ye 'billboard' tepkisi

"SONRA DA EŞ BAŞKANLIK DEYİNCE ALINIYORLAR"

Afişleri fotoğrafları çekilmiş, sonra da şirkete 'İstanbul'dan bir telefon gelmiş, bunları asmayacaksınız, biraz yumuşatın' diye. Üstelik Ankara ve İzmir'de de asılmayacakmış. Sonra da eş başkanlık deyince alınıyorlar, kızıyorlar. Referandum sürecinde kiraladığımız salonları hatırlayın, partimizin kuruluş lansmanı için kiraladığımız ünlü oteli, genel merkezimiz için bina aradığımız zamanları hatırlayın. 

İYİ Parti lideri Akşener'den CHP'ye 'billboard' tepkisi

"SAYIN KULUÇDAROĞLU BUNA CEVAP VERMEK ZORUNDASINIZ"

Siz bilmeyebilirsiniz. 2017'de biz 'hayır' oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu'na gidin sorun. Meral Akşener ve arkadaşlarına CHP 1 liralık yardım yapmış mı? Biliyorum ki cevabı hayır. Sonra partimizi kurduk, nelerle karşılaştık. O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun başında buluştuğu CHP ve emrinde olan belediyelerle bize 1 lira yardım yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. Bu işin peşini bırakmayacağım. Biz sürünürken başımız dimdik gezdik. En fazla aldığımız yardım parasını ödediğimiz belediye salonlarıdır.

2019'da seçim oldu. İstanbul, Ankara, Antalya kazanıldı. Sayın İmamoğlu, Sayın Yavaş, Sayın Karalar ben sizi herhangi bir işle ilgili aradım mı? Bu konunun peşini bırakmayacağım. Herkes haddini bilecek"

İŞ BİRLİĞİNE 'HAYIR' DEYİP ADAYLARI PEŞ PEŞE AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan CHP'lilerin tüm ısrarına rağmen Akşener; Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarını duyurmuştu. İYİ Parti, İstanbul'da Buğra Kavuncu, Ankara'da Cengiz Topel Yıldırım ve İzmir'de de Ümit Özlale'yi gösterdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...