Tgrt Haber

İYİ Parti ve CHP’de yerel ittifak için yeni formül! Bazı büyükşehirler gözden çıkartıldı…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
17 Temmuz 2023 06:51 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 06:52
İYİ Parti ve CHP’de yerel ittifak için yeni formül! Bazı büyükşehirler gözden çıkartıldı…

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin detayları belli oldu. Yaklaşan yerel seçim öncesinde ittifak için “olumlu hava” eserken CHP’nin bazı büyükşehirlerden vazgeçebileceği ifade edildi. 

2023 seçimlerinden istediği sonucu elde edemeyen muhalefet gözünü 2024’teki yerel seçimlere çevirdi. Seçim sonrası kılıçların çekildiğiİYİ Partiile CHParasındaki gerginlik geçtiğimiz günlerde iki liderin bir araya gelmesi ile birlikte buzların erimesine neden oldu. Yaklaşan yerel seçimlerin de masada olduğu görüşmede iki parti temsilcileri de “ittifak muhtemelen olacak” görüşünde birleşti. Ancak ittifakın kapısını açacak olan anahtar CHP’nin bazı büyükşehirlerde aday çıkartmayarak İYİ Parti’yi desteklemesi ile mümkün görünüyor.

İYİ PARTİ’NİN ELİ GÜÇLENDİ

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İYİ Parti, daha çok sayıda büyükşehirde İYİ Parti’nin adayıyla seçime gidilmesini isterken yaşanan tartışmaların “İYİ Parti’nin elini güçlendireceği” yorumu yapılıyor. CHP’de ise “Adana ve Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

CHP lideri geçtiğimiz günlerde seçim sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmişti.

AKŞENER’İN ÇIKIŞININ ARDINDANKİ SEBEP…

İki partide de yerel seçimler yönelik “olumlu hava” esiyor. Parti kurmayları da bu yönde mesajlar veriyor. İYİ Parti’nin 2019’daki ittifakın aksine bir ittifakın kurulması için daha fazla büyükşehirin İYİ Parti’ye bırakılmasını istediği biliniyor. 2019’da bu yönde tabandan eleştiri aldığını belirten partililer, Akşener’in çıkışıyla bu yönde “elini kuvvetlendirmek istediğini, ittifak teklifinin bu kez CHP’den gelmesi gerektiğini” belirtiyor. Aralarında Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de bulunduğu illerde İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi isteniyor. İYİ Parti kurmayları ise ittifakı “muhtemel” görüyor.  

 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...