Tgrt Haber

İYİ Parti'de istifa furyası devam ediyor: Bir isim daha ayrıldı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2023 15:40 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 11:29
İYİ Parti'de istifa furyası devam ediyor: Bir isim daha ayrıldı 

İYİ Parti'de geçtiğimiz günlerde yaşanan üst düzey istifalara bir yenisi daha eklendi. Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz'ın ardından Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale'nin partiden istifa ettiği öğrenildi. 

Politika gündeminin yerel seçimlere çevrildiği günlerde İYİ Parti​'de üst düzey istifa yaşandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in ittifaksız yola devam etme kararı alması sonrası partide kriz patlak verdi. 

Daha önce İYİ Parti'den ayrılan Aytunç Çıray, Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale’nin de istifa ettiğini duyurdu.

"TEK TEK AYRILIYORLAR"

X plartformunda paylaşımda bulunan Çıray, "Demokrasi mücadelesi için bir araya gelenler tek tek ayrılıyorlar. Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi dostum Sn. Cahit Kale de İYİ Parti’den istifa etti" diyerek partide bir istifanın daha yaşandığını duyurdu. 

Kale, istifa dilekçesine, “Yaklaşan Genel Yerel Seçimleri ile ilgili beyanları benim siyasi anlayışıma uygun düşmediği için Genel Merkez yöneticilerin aldıkları politik tavrın partiye zarar vereceğine olan inancım gereği İYİ Parti İYİ Parti Ankara İli Çankaya İlçe Başkanlığındaki üyelik ile partideki tüm görevlerimden 13.11.2023 tarihi itibari ile kendi rızamla istifa ediyorum" notunu düştü. 

https://twitter.com/TCAytunCiray/status/1724007753864122459

ERDEM VE DURMUŞ DA İSTİFA ETMİŞTİ 

İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçime gireceği ve ittifaka dahil olmayacağıyla ilgili açıklaması üst düzey istifaları beraberinde getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde GİK üyesi Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz da partiden istifa ettiklerini açıklamıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...