Tgrt Haber

İYİ Parti’den CHP’ye bir 'yerel seçim' resti daha: İyi aday çıkarır kazanırız!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sözcü TV
27 Haziran 2023 12:56 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 14:24
İYİ Parti’den CHP’ye bir 'yerel seçim' resti daha: İyi aday çıkarır kazanırız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ardından yerel seçim öncesi CHP'ye bir rest de Lütfü Türkkan'dan geldi: İyi aday çıkarırız kazanırız!..

14 Mayıs Seçimleri ve 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nden yenilgiyle çıkan Millet İttifakı​, İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​'in hafta sonu yaptığı açıklamaların ardından 2024 Yerel Seçimleri öncesi fiilen dağılmıştı.

"SUÇLU İLAN EDİLİYORUZ"

Seçim sonrası suskunluğunu bozan Akşener, koalisyon ortaklarını hedef alarak, "İstanbul seçimlerini HDP sayesinde kazandık diyorlar. O zaman size hayatta başarılar" demişti. Akşener'in bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan​'dan Akşener ile aynı minvalde sert bir açıklama geldi.

Sözcü TV'de gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Türkkan, CHP​ tabanından kendilerine yönelik tepkilere cevap vererek, "CHP'yle giderken bir tek amaç başarılı olmak. Başarılı olduğumuz yerde ödül alamıyoruz. Olunmadığı yerde suçlu ilan ediliyoruz. Bizim partiye gelen ne? Hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.

"CHP SOPASI YEMEK İSTEMİYORUZ"

İsmail Saymaz'ın "İstanbul ve Ankara kaybedilirse? Onda bir sorumluluk olmayacak mı? Tamamen mi kapalısınız ittifaka?" sorusu üzerine Türkkan, "Ya arkadaş, orada sorumluluk burada sorumluluk. İyi adaylar çıkarsınlar kazansınlar. Herkes için mümkün bu. Biz iyi aday çıkarırız, kazanırız. Meral Hanımın sözlerinin sonra salonun nasıl coşkuyla alkışladığına tanıklık ettiniz. Yani tabanımız bunu istemiyor. Tekrar bir ittifakla seçime girmeyi tabanımız istemiyor. CHP sopası yemek istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Sözcü TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seçmen 27 Haziran 2023 18:30

Daha çoook beklersiniz.

Sonraki Haber Yükleniyor...