Tgrt Haber

İYİ Parti'den İmamoğlu'nu kızdıracak karar: İbrahim Özkan'ın yerine Suat Sarı getirildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 11:05 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 11:17
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu kızdıracak karar: İbrahim Özkan'ın yerine Suat Sarı getirildi

CHP ile iş birliğini reddeden İYİ Parti'de istifasını açıklayan İbrahim Özkan'ın yerine Suat Sarı getirildi. Sarı, daha önce yaptığı açıklamada İBB Başkanlığına talip olduğunu dile getirmişti.

Partilerin yere seçimleri hazırlıkları sürüyor. Hazırlıklara hız başlayan CHP​, İYİ Parti​'nin kapısını iş birliği teklifiyle çalmıştı. Ancak Meral Akşener​ liderliğindeki parti, CHP'nin iş birliği teklifini reddetmişti.

İYİ Parti'de bu karardan sonra istifalar peş peşe geldi. Partinin birçok kilit ismi istifasını duyurdu. O kritik isimlerin arasında İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da vardı.

İstifaların yankıları sürerken Akşener'in izniyle Özkan'ın boşalan İBB Grup Başkanvekilliği koltuğuna Suat Sarı getirildi.

GÖZLER İMAMOĞLU'NDA

Açıklama İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Grubu odamızda yapılan toplantıda İBB Grup Başkanvekilliğine Dr. Sayın Suat Sarı seçilmiştir. İBB İYİ Parti Meclis Grubumuza çalışmalarında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti'de alınan bu kararın ardından gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na çevrildi. İYİ Parti'nin yeni İBB Meclisi Grup Başkanvekili Suat Sarı, İBB Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

AKŞENER'İN 'SAVAŞ İLANINA' İMAMOĞLU'NDAN CEVAP 

Öte yandan dün yaptığı konuşmada istifaları değerlendiren İYİ Parti lideri, kendisine yönelik bir operasyon yapıldığını ima ederek "Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" dedi. Akşener'in bu sözlerine aynı sertlikte cevap İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar" diyerek yüklendi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...