Tgrt Haber

İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçti: Rozetini Erdoğan taktı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2023 20:44 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 20:47
İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçti: Rozetini Erdoğan taktı

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçti. Kaya'ya rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya yerel seçimlere 8 ay kala İYİ Parti​'den istifa etti. İstifasının ardından AK Parti​'ye geçen Kaya’nın rozetini, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​ taktı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Aydın milletvekilleri Seda Sarıbaş, Mustafa Savaş, Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aytekin Kaya ve AK Parti Aydın heyetini makamında kabul etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Aytekin Kaya’ya AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aytekin Kaya ve AK Parti Aydın heyetini makamında kabul etti

İYİ Parti’den ve Millet İttifakı’ndan ayrıldığını geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamaya duyuran Kaya, sert eleştirilerde bulunmuştu.

Kaya, İncirliova’da yaşanan olayların parti içinde sıradan bir delege seçimi olmaktan çıkarak birilerinin ucuz siyasi menfaat kavgasına dönüştüğünü belirtmişti. Kaya, ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun parti içinde yaşanan olaylara karşı aldığı tutumun kendisine haksızlık olduğunu ve artık onunla birlikte İncirliova’ya hizmet etme şansının kalmadığını ifade etmişti.

İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçti: Rozetini Erdoğan taktı

"DELEGE SEÇİMİ MENFAAT KAVGASINA DÖNDÜ"

Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Geçtiğimiz günlerde İncirliova’da yaşanan olaylar parti içinde sıradan bir delege seçimi olmaktan çıkmış, birilerinin ucuz siyasi menfaat kavgasına dönüşmüştür. Yaşanan bu çirkin olaylar beni artık İncirliova’nın geleceği için bir karar almaya zorlamıştır. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun parti içinde yaşanan olaylara karşı aldığı tutum, şahsıma göstermiş olduğu haksız tepki sebebiyle artık Özlem Çerçioğlu’yla birlikte İncirliova’ya hizmet etme şansımız kalmamıştır. Bu sebeple İYİ Parti’nden ayrılıyor, Millet İttifakı'ndan çekiliyorum.

Aldığım bu karar partilerin kurumsal kimliklerine bir eleştiri kesinlikle değildir. Küçük dağları ben yarattım, her şeyi ben bilirim, 'Ben ne dediysem o olacak' zihniyetine bir tepkidir. Buyurun kısır siyasetiniz sizin olsun."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...