Tgrt Haber

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na bir veto daha: İmamoğlu ve Yavaş'ı destekliyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2023 20:17 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 21:44
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na bir veto daha: İmamoğlu ve Yavaş'ı destekliyoruz 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in her fırsatta cumhurbaşkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini telaffuz etmesi CHP içinde sert şekilde karşılanmıştı. İYİ Parti'den adaylıkla ilgili bir çıkış da Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen'den geldi. Ertürkmen, "Biz iki belediye başkanımızla da tamamız, kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun 'Onlar belediye başkanlığına devam edecek' açıklamasına rağmen İYİ Parti'den bu isimler sıkça tekrar ediliyor. 

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, katıldığı bir YouTube yayınında, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun riske atılacak bir durum olmadığını belirterek, ismi İYİ Parti lideri Meral Akşener​ tarafından da sıklıkla telafuz edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve ABB Başkanı Mansur Yavaş​'ı destekledikleri söyledi.

"RİSKE GİRMEK DOĞRU OLMAZ"

Seçimi parlamenter sisteme dönmek mi yoksa cumhurbaşkanlığı sisteminde kalmak mı olarak yorumladıklarını söyleyen Ertürkmen, “Söz hakkımız olduğu için sözümüzü 'kazanacak aday olsun' diyerek söylüyoruz. Çünkü bu seçim, eğer kaybedilirse bir daha parlamenter sisteme dönülemeyecek bir seçim. Kesinlikle kazanılacağını düşünüyorum fakat riske girmeyi doğru bulmuyoruz” dedi.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU DESTEKLERİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Onlar belediye başkanlığına devam edecek' sözlerine rağmen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediklerini belirten Ertürkmen, "Orada da kazanacak aday olarak düşündüğümüz iki isim var. Biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız diğeri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız. Biz iki belediye başkanımızla da tamamız, kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyoruz. Genel başkanımız da kazanıyor ama başbakanlık iddiasıyla çıktığı için onu buraya koymuyoruz. Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanacağına inanan bir siyasetçiyim. Buradan da isimleri masaya gelirse destekleyeceğimizi söylüyorum" dedi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...