Tgrt Haber

İYİ Parti'den yerel seçimde CHP ile ittifaka açık kapı! Akşener'in tek şartı var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 10:51 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 11:11
İYİ Parti'den yerel seçimde CHP ile ittifaka açık kapı! Akşener'in tek şartı var

6'lı masanın dağılmasının ardından yerel seçimlere kendi logo ve adaylarıyla gitme kararı alan İYİ Parti'de Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP ile yeniden iş birliğine tek şartla sıcak baktığı belirtildi.

Mayıs ayındaki seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından Millet İttifakı'yla yollarını ayıran İYİ Parti​, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler​ için hazırlıklarını sürdürüyor. Parti tabanına kulak verip seçime 81 il genelinde kendi adaylarıyla katılma kararı alan İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yeniden ittifak yapma ihtimali konusunda partinin kurmaylarından dikkat çeken mesajlar geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre; İYİ Parti’de bazı kurmaylar, Meral Akşener’in, CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ ile iş birliği için yeniden masaya oturmayacağına dikkat çekiyor.

"31 MART SEÇİMLERİNİ FIRSAT GÖRÜYOR"

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’nin haklı olduğunu ortaya çıkaran birtakım tespitlere o dönem bazı CHP’lilerin sert çıkış yaptığı belirtilirken, Akşener’in 31 Mart’taki yerel seçimleri "partinin kurumsal bir yapı kazanması açısından bir fırsat gördüğüne" işaret ediliyor.

İYİ Partili bazı kurmaylar, muhalefetin yönettiği bazı belediyelerin yerel seçimlerde "AK Parti'nin eline geçmemesi için bazı büyükşehirler kapsamında iş birliğinin yapılması gerektiğine" de vurgu yaptı.

Fakat bunun tek ihtimalinin "CHP’deki kurultayda yaşanacak değişim olduğu, Akşener’in de iş birliğine ancak değişim yaşanması durumunda ikna olacağı" belirtiliyor.

"DEĞİŞİM OLURSA İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR"

Parti kurmayları "Yerel seçimlerde muhalefetin bir araya gelmesi gerekiyor. Genel başkan partiyi kurumsallaştırmaktan yana ancak bunun adresi yerel seçimler olmamalı. 2028’deki genel seçimler olmalı. Yerel seçimler riske atılmamalı. CHP’de olası bir değişimde, her iki partinin lideri yerel seçimlerde yeniden bir araya gelebilir" değerlendirmesini yapıyor.

KÜRŞAD ZORLU'DAN İDDİALARI BOŞA ÇIKARAN AÇIKLAMA

Ancak İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında söz konusu iddiayı yalanladı.

CHP'nin gelecek ay yapılması planlanan kurultayında değişim olması halinde "İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapabileceği" yorumları hatırlatılan Zorlu, "Kongreden çıkacak sonuç ile kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulumuzun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Zorlu, "Belirlenen adayların açıklanmasına ilişkin bir program var mı?" sorusuna "Bu hafta perşembe günü Genel Başkanımız Düzce'de olacak ve Düzce Belediye Başkanımızı açıklayacak. 21 Ekim'deki kutlama programımızın ardından da diğer illerdeki adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...