Tgrt Haber

'Partiden ayıracağım' polemiğinde yeni sayfa! Öztrak'tan Özel'e jet cevap 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 19:55 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 20:10
'Partiden ayıracağım' polemiğinde yeni sayfa! Öztrak'tan Özel'e jet cevap 

Kongre sürecine giren CHP'de genel başkanlığa adaylığını koyan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "Kongreden sonra parti aleyhine konuşanı partiden ayırırım" sözlerine cevap verdi. "Ben babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum" diyen Özel'e cevap CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. İşte ayrıntılar... 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'değişim' çağrıları gölgesinde 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan kurultaya hazırlanırken, adaylar arasında da çekişme sürüyor. CHP​ Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinde CHP liderini hedef aldı. 

Kılıçdaroğlu​'nun "Kongreden sonra parti aleyhine konuşanı partiden ayırırım" sözlerini sert sözlerle eleştiren Özel, "Bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakının gereğidir. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay​ sonrası kapı önüne koymaları değil, babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum" dedi. 

"EN İYİ ÖZGÜR ÖZEL BİLİR" 

Özgür Özel'in bu çıkışına genel merkez tarafından cevap geçikmedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, Özel'in açıklamalarına cevap verdi. 

"Disiplinin olmadığı hiçbir örgütün ayakta kalamayacağını en iyi sayın Özel'in bilmesi gerekir" diyen Öztrak, "Genel Başkanımızın kastettiği parti disiplinidir. Kurultaydan sonra partide kaosa yol açabilecek açıklamalara izin verilmemesi hususunun partinin kurumsal yapısını korumaya dönük olduğu partilerimiz tarafından anlaşılmıştır" açıklamasında bulundu. 

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...