Tgrt Haber

İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu çatlağı! Erhan Usta Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık yaktı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2023 18:18 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 18:29
İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu çatlağı! Erhan Usta Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık yaktı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktı. İYİ Parti lideri Akşener'in ve partililerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı ve İmamoğlu ve Yavaşı desteklediği biliniyor. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı bir TV kanalında Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak baktığını söyledi. Usta açıklamasında, "Ben Kemal Bey'e sıcak bakarım" diyerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onayladı.

AKŞENER 'KAZANACAK ADAY' DEMİŞTİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, daha önce yaptığı çıkışlarla CHP liderinin adaylığını istemediğini çok defa belitrmişti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli açıklamalar yapan Akşener, "Kazanacak aday" çıkışıyla okları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na çevirmişti. 

CHP'li iki belediye başkanının aday olması halinde destekleyeceklerini ve itiraz eteyeceklerini söyleyen Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "İç işlerimize karışma" tepkisi ile karşılaşmıştı. Yine İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sert sözlerle karşı çıkmıştı. 

İYİ PARTİLİ USTA: BEN KEMAL BEY'E SICAK BAKARIM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı bir TV programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylığına ilişkin soruya da yanıt verdi. Usta, diğer birçok İYİ Partili isimden ayrışarak, Kılıçdaroğlu ismine açıktan destek verdi. Usta, "Ben Kemal Bey'e sıcak bakarım" dedi.

İYİ PARTİ KILIÇDAROĞLU İSMİNE MESAFELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce birçok kez Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ima etti. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu'na 6'lı masadaki ortağı İYİ Parti'den birçok kez veto geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e birçok kez 'Kılıçdaroğlu'nıun adaylığına nasıl bakıyorsunuz?' sorusu soruldu. Akşener, her defasında ya konuyu değiştirdi ya da veto edercesine ifadeler kullandı.

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Saraçhane'de deyim yerindeyse 'aday' ilan ederken, Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nu frenlemişti. Yine Akşener, İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin ortaya gelmesi halinde, 'Hayır' demeyeceklerini de birçok kez ilan etmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...