Tgrt Haber

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara için düşündüğü isimler ortaya çıktı! Yalova'da 'İnce' detayı dikkat çekti... İşte kulisleri hareketlendiren iddia

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 09:21 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 09:53
İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara için düşündüğü isimler ortaya çıktı! Yalova'da 'İnce' detayı dikkat çekti... İşte kulisleri hareketlendiren iddia

Yerel seçimler öncesi partiler hazırlıklarını sürdürürken, İYİ Parti ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Ankara'da Adnan Beker, Kürşad Zorlu ve Koray Aydın üzerinde durulurken, İstanbul'da ise iki isim arasında kalındı. Akşener, Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'da ise aday çıkarmayı düşünmüyor.

Yerel seçimlere aylar kala partiler çalışmalarını hızlandırdı. Aday belirleme süreci devam ederken, gözler İstanbul​ ve Ankara​'da hangi isimlerin aday olacağında. Genel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında yer alan CHP​ ve İYİ Parti​'nin yerel seçimlerde nasıl bir yol haritası çizeceği merak konusu olurken, ilk izlenim iki partinin de seçimlere ayrı ayrı gireceği yönünde.

İYİ PARTİ İLE İLGİLİ KULİSLERİ SALLAYACAK İDDİA

CHP'de Ekrem İmamoğlu İstanbul, Mansur Yavaş Ankara, Tunç Soyer de İzmir'e yeniden talip olduğunu açıklarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu sefer ittifak yapmadan seçimlere gireceğini söyledi. Büyükşehirlerde aday gösterilecek isimleri ince eleyip sık dokuyan İYİ Parti ile ilgili Ankara kulislerini sallayan bir iddia ortaya atıldı.

ANKARA'DA 3 İSİM KONUŞULUYOR

Gazeteci ve eski milletvekili Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında İYİ Parti kulislerinden edindiği bilgileri paylaştı. İddiaya göre, İYİ Parti'de Ankara için 3 isim konuşuluyor. Bunlar Adnan Beker, Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ve Koray Aydın.

Kürşad Zorlu

İSTANBUL İÇİN BUĞRA KAVUNCU VEYA BİLGE YILMAZ

İstanbul'da düşünülen isimler ise Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ve ekonomist Bilge Yılmaz. Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile olan yakın ilişkileriyle biliniyor.

Buğra Kavuncu

Bilge Yılmaz ise, Millet İttifakı'nın genel seçimleri kazanması halinde İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak görmek istediği kişiydi.

BOLU’DA TANJU ÖZCAN’IN İSMİ GÜNDEMDE

Bolu’da ise öne çıkan isim Tanju Özcan. Geçen gün katıldığı bir televizyon programında Özcan, ‘İYİ Parti’nin fikirlerine uzak değilim’ demişti.

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara için düşündüğü isimler ortaya çıktı! Yalova'da 'İnce' detayı dikkat çekti... İşte kulisleri hareketlendiren iddia

Konya’da Ünal Karaman, İzmir’de Ümit Özlale, Mersin’de Burhanettin Kocamaz, Eskişehir’de ise iki isim var. Biri Nebi Hatipoğlu diğeri Melih Aydın.

HATAY İÇİN GÖKHAN ZAN İSMİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Antalya’da iki adayın ismi konuşuluyor bunlardan birincisi MHP’nin eski milletvekili ama sonra İYİ Partili olan Nesrin Ünal ikincisi de Eski Genel Sekreter Uğur Poyraz konuşuluyor. Hatay için yine kamuoyunun yakından tanıdığı Gökhan Zan üzerinde duruluyor. Bir diğeri ise Şefik Çirkin.

ORDU İÇİN İDRİS NAİM ŞAHİN İSMİ GEÇİYOR

Ordu’da İdris Naim Şahin, Aydın’da Ömer Karakaş, Trabzon’da Mustafa Bıyık. Adana’da ise baba-oğul öne çıkıyor. Biri Mehmet Ali Bilici diğeri Bilal Bilici.

Afyon’da Hüsnü Eren’in, Maraş’ta Mesut Dedeoğlu’nun ismi geçiyor.

MUHARREM İNCE'YE YALOVA JESTİ

İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Yalova’da aday çıkarmayıp Yalova’yı Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi’ne bırakması yönünde bir eğilimi var.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...