Tgrt Haber

Kabine Toplantısı başladı: Masada kritik konular var! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıklayacak...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2023 15:30 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 15:46
Kabine Toplantısı başladı: Masada kritik konular var! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıklayacak...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti sonrası Külliye'de gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na başkanlık ediyor. Soçi ziyareti ve Tahıl Koridoru Girişimi'nin yanı sıra diğer önemli konular da Kabine'de masaya yatırılacak. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Toplantıda Soçi ziyaretinde yaşanan, başta Karadeniz  Tahıl Koridoru ile ilgli olmak üzere gelişmeler tüm yönleriyle değerlendirilecek. Erdoğan'ın Rusya​ Devlet Başkanı Putin​ ile görüşmesinin yansımaları ele alınacak.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği de toplantının gündeminde olacak. Rusya ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan 9-10 Eylül'de Hindistan'daki G20​ Liderler zirvesine katılacak.

Ardından da 17-21 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket edecek. Erdoğan iki uluslararası toplantıda da dünya lideriyle bir araya gelecek.

Ekonomide ise gözler Orta Vadeli Programa çevrildi. Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği programın hazırlıklarında sona gelindi. Program ile hem orta vadeli öngörüler belirlenecek, hem de yapısal reform adımları açıklanacak. Toplantıda programa ilişkin son değerlendirme yapılacak.

VERGİSİZ TELEFON DA GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan ve öğrencilerin merak ettiği vergisiz cep telefonu konusunun da Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...