Tgrt Haber

Son dakika: Kalleş saldırıya misli ile cevap verildi! 10 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 13:01 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 13:34

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin alçak saldırısına misli ile cevap verildiğini ve 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Terör örgütü PKK/YPGSuriye​'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı veFırat Kalkanı bölgelerindeki üs bölgelerimize eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi. Alçak saldırıda yaralanan 4 asker Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken terör örgütüne misli ile cevap verildi. Ankara Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

4 ASKERİMİZ YARALANDI

Terör örgütü PKK/YPG, Ramazan ayında bile Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki üs bölgelerimize yönelik eş zamanlı havan ve ÇNRA atışları ile saldırdı. Saldırıda yaralanan 4 Mehmetçiğimiz Kilis Devlet Hastanesine tahliye edildi. Belirlenen hedefler ise derhâl güçlü şekilde vurularak teröristlere misliyle karşılık veriliyor.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1647670387491188738

10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sabah saatlerinde kameraların karşısına geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dünkü saldırıya misli ile karşılık verildiğini belirterek 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Akar'ın açıklamalarında öne çıkanlar;

Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bilinen tüm Terör hedefleri ateş altına alındı. 4 yaralımız var onların da tedavileri sürüyor. Suriye'nin kuzeyindeki saldırıya misliyle karşılık verildi. 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Güçlü ve büyük Türkiye'den bahsediyoruz, Mehmetçik'in başarılarından bahsediyoruz. Gençler de orada slogan atıyor, konuşmanın devamında da görülüyor ki terörle mücadeleden bahsediyor, bunu anlatıyoruz.

Terörle mücadele dedikçe, teröristlerin inlerine girdikçe başka yerlerden ses geliyor. Bunları hayretle takip ediyoruz. Bazı kişilerde anlayışsızlık var. Gençlerimizin tepkilerinden başka anlamlar çıkarmak iyi niyetle açıklanamaz.

Hudutlarımızın güvenliği için mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.

TCG Anadolu - Bildiğiniz gibi silahlı kuvvetlerimizi için büyük bir gururdur. Kendimiz bilelim diye değil vatandaşımızla paylaşmak istedik, vatandaşımızın ziyaretine açmış bulunuyoruz. Basın mensuplarına gereken bilgiler verildi.

Vatandaşlarımızın bu heyecanı bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Aynı zamanda barışçıl amaçlarla da ihtiyaç duyulduğunda hizmette olacaktır. Ayın 23'nde Karadeniz'e doğru bir seyir yapacak ve hava kuvvetlerimiz ile koordineli şekilde faaliyet gerçekleştirecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...