Tgrt Haber

Son dakika: Van'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Nisan 2023 10:31 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 11:01
Son dakika: Van'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Soylu, Van Erciş Yankıtepe kırsalında çıkan çatışmada 1'i terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerleri İHA ile tespit edilen ve öldürülen teröristlerden birinin mavi kategoride yer alan Hejar Ronya Serhat kod adlı Sevilay Akyıldırım olduğu belirlendi.

Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Gerek yurt içinde gerek ise sınır dışında peş peşe başarılı operasyonlara imza atan kahraman Mehmetçik​ terör örgütü PKK/YPG’nin kabusu oluyor. Teröristlerin ikna yoluyla teslim olmasının yanı sıra sahada da yok eden Mehmetçik bu başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

İHA TESPİT ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Van’ın Erciş ilçesindeki Yankıtepe köyü kırsal alanında PKK/KCK mensubu 2 terörist İHA ile yapılan gözetleme faaliyeti neticesinde tespit edildi. Teröristlerin tespit edildiği ikamette sabah saatlerinde Van​ Özel Harekat Şube Müdürlüğü operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

MAVİ KATEGORİYE ÇİZİK

Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarından birinin terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Hejar Ronya Serhat kod adlı Sevilay Akyıldırım olduğu belirlendi. 

Son dakika: Van'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...