Tgrt Haber

Karamollaoğlu'ndan Devlet Bahçeli'nin 'Gazze' çağrısına destek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 23:44 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 01:07
Karamollaoğlu'ndan Devlet Bahçeli'nin 'Gazze' çağrısına destek

MHP lideri Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Türkiye'nin harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bahçeli'nin bu çağrısına destek verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu​, MHP lideri Devlet Bahçeli​'nin "Gazze'ye müdahale" çağrısına destek verdi.  Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Temel Karamollaoğlu, "Sayın Devlet Bahçeli’ye Filistin​ konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Tarihimizin, inancımızın ve insanlığımızın gereği olan çağrısını destekliyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/T_Karamollaoglu/status/1715785459589157007

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

İsrail'in Filistin'in Gazze​ Şeridi'ndeki saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, "Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze’yi yüzü gülen çocukların şehri, kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir İslam beldesi yapmaya hazırdır, muktedirdir" demişti.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUMU

İsrail-Hamas savaşı 16. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Filistinlilerin can kaybı 4 bin 300'ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye kara harekatına "hazırız" mesajını vermesinin ardından gözler Ortadoğu'ya çevrildi.

İsrail tanklarının Gazze sınırında konuşlandırıldığı belirtildi. Bununla birlikte, Gazze-Mısır sınır geçişi insani yardım TIR'larının geçişi için açıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Refah sınır kapısının sürdürülebilir olarak açılması için ABD Başkanı Joe Biden ile anlaştım" dedi. İsrail, ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardı. İsrail ordusu, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yakıt verilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...