Tgrt Haber

Kayseri'deki taciz skandalına MHP'den tepki: Suriyelilerin kısa sürede ülkelerine dönmeleri beklentimizdir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
01 Temmuz 2024 00:09 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 00:17

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri'de 6 yaşındaki bir çocuğa Suriye uyruklu şahsın tacizde bulunduğu iddiasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Kayseri Danişmentgazi Mahallesinde, Suriyeli bir şahsın 6 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiası Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Şüphelinin kendini tuvalete kapattığı vatandaşların ise şaşın teslim olması için Suriyelilerle kavga ettiği öne sürüldü. 

Suriyelilere ait dükkan ve iş yerleri ateşe verilirken kavgaya polis TOMA'larla müdahale etti. 

Kayseri Valiliği çıkan olayları doğrulayarak vatandaşları sakin olmaya çağırırken şüpheli şahsın gözaltına alındığı çocuğun da korumaya alındığı ifade edildi. 

Kayseri'deki taciz skandalına MHP'den tepki: Suriyelilerin kısa sürede ülkelerine dönmeleri beklentimizdir  - 1. Resim

MHP'DEN TEPKİ: SURİYELİLERİN ÜLKELERİNE DÖNMELERİ SAĞLANMALIDIR 

Yaşananların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini talep eden MHP'li Özdemir, "Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir." dedi.

Kayseri'deki taciz skandalına MHP'den tepki: Suriyelilerin kısa sürede ülkelerine dönmeleri beklentimizdir  - 2. Resim

"İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ"

Özdemir'in paylaşımı şöyle: 

Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rasim iğde 1 Temmuz 2024 06:44

Bu hükümet neden yıllardır Suriye ile işbirliğine gitmiyor? Esas sorgulanması gereken siyaset bu. Eğer Türkiye - Suriye işbirliği protokolü imzalansın bu ülkede bulunan sığınmacıların yüzde yetmiş şimdiye kadar kendiliğinden gitmişti.

Sonraki Haber Yükleniyor...