Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu da "değişim" dedi! Süre isteyerek kendisini eleştirenlere seslendi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 14:10 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 14:44

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin yeni yasama yılında ilk grup toplantısında konuştu. Kurultay sürecine de değinen Kılıçdaroğlu seçimleri kaybettiklerini bir kez daha dile getirirken verdiği “değişim” mesajı dikkat çekti.

Türkiye seçim sürecini tamamladı. CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ seçimlerden mağlubiyet ile ayrılırken sandıktan çıkan sonuç sonrasında parti içinde ‘değişim’ vurgusu yüksek sesle söylenmeye başlandı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere birçok ismin kurultayda aday olacağı iddia edilirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumu ise merak konusu.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Seçimler sonrası yeni yasama yılında ilk grup toplantısında konuşan CHP lideri seçimleri kaybettiklerini bir kez daha söylerken kendisine oy veren 25 milyon insana ise ayrı parantez açtı.  Kendisine yönelik eleştirileri saygı ile karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu önyargıyla yapılan hareketleri ise kabul etmediğini söyledi.

KURULTAY​ SÜRECİNE DEĞİNDİ

Türkiye’de tercihleri ne olursa olsun her vatandaşın başlarının üzerinde yeri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu kurultay ile ilgili de çarpıcı mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Omuzlarımızın üzerindeki yükün farkındayız. Kemal Kılıçdaroğlu bu mücadelede sadece bir neferdir. Ben CHP Genel Başkan olma şerefini ömür boyu taşıyacağım. Ben bugün partimize üye olan genç bir arkadaşımla aynı duyguyu yaşıyorum. Hiç kimse unutmasın ceplerinde idam fermanlarıyla vatan mücadelesi veren bir partiden geliyoruz. O nedenle dokularımız, inançlarımız gelecek hayallerimiz çok farklıdır. Ben bir genel başkan olarak partimin sadece bugünü ve yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını düşünüyorum. Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin.

Ben önderimiz partimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemalin koltuğunda oturuyorum. Göreve başladığımdan beri haram gelmemesi için, bu ideallerin kirlenmemesi için her türlü çabayı göstermeye özen gösterdim. Genel Başkan dev bir çınar yeni bir filiz olan CHP’yi ve değerlerini her zaman korudum.

“DEĞİŞİM” MESAJI VERDİ

Şimdi köklü bir çınarın altında yeni filizler ve yeni kadrolarıyla mücadelemize omuz veren vatandaşlarımızla devam edeceğiz. Bu çınarı büyüteceğiz. Bu değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum diyen bütün yoldaşlarıma sesleniyorum. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gençlere seslenmek istiyorum gelin üye olun köklü mücadelemize destek olun. Kapımız her aydınlığa açıktır. Değişimin önünü mutlaka açacağım. Mücadelelerin sonunda kimse merak etmesin mutlaka kazanacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...