Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu “istifa” çağrılarına “yenilenme” sözleriyle cevap verdi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sözcü
15 Temmuz 2023 08:04 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 08:04
Kemal Kılıçdaroğlu “istifa” çağrılarına “yenilenme” sözleriyle cevap verdi!

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası kendisine yöneltilen ‘istifa’ çağrılarına yine kulak tıkarken “değişim” isteyenlere “yenilenme” sözleri ile tepki gösterdi.

Türkiye’de seçim​ süreci tamamlandı ancak CHP’de sular durulmuyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği “değişim” talebi CHP​ Genel Merkezi’nden istenilen cevabı bulamadı. Kemal Kılıçdaroğlu​ kendisine yöneltilen istifa çağrılarına da kulakları tıkarken ayrıca “değişim” isteyenlere tepki gösterdi. Sözcü gazetesine konuşan CHP liderinin açıklamalarından satır başları...

“DEĞİŞİM” DEĞİL “YENİLENME” DEDİ

CHP’nin “değişim” değil “yenilenmeye” ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Sosyal demokrat partiyiz. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bir çizgi, hedef var. Bunun nesini değiştireceksiniz? Bu hedefimiz değişmez. Sosyal demokrat bir partiyiz, 6 okumuz var” dedi.

YERELDE İTTİFAKA AÇIK KAPI

Yaklaşan yerel seçimlerde çok iyi bir performans yakalayacaklarını söyleyen CHP lideri aday belirlemelerinin de iyi olacağını söylerken bu durumun sonuca da yansıyacağını belirtti. Aday belirleme sürecinde tek bir gözlemle belirlenmeyeceğini anketler ve saha çalışmalarının yapılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu “Kiminle kazanırız, kiminle kazanmayız diye özel çalışmalar yapılacak. Adaylar belirlenecek” ifadelerini kullandı.

Yerel seçim için ittifak kapısını açık bırakan CHP lideri bu durumun Türkiye genelinde değil de belli alanlarda olabileceğini söyledi.

GELEN ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerin ardından hem kendisine hem de partisine yönelik eleştiriler için “Ön yargıyla yaklaştığınız zaman eleştiri, eleştiri olmaktan çıkıyor” yorumunu yaptı. “Her eleştiriye saygı duyarım. Ama eleştiri de içi dolu, kendine göre haklı eleştiri olmalı” diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Eleştiri tamamen hakaret boyutuna, daha doğrusu hakaret içeren bir yazıya ya da bir söyleme dönüşüyorsa bu eleştiri olmaktan çıkıyor. Ön yargı oluyor. Oysa bir gazetecinin görevi ön yargılarından arınıp siyasetçiyi sağlıklı, tutarlı bir eleştiri çerçevesinde değerlendirmektir. Yani illa övgü olacak diye bir şey zaten beklemiyoruz. Bir politikacının övgüden çok, sağlıklı eleştiriye ihtiyacı var. Biz de eksiğimiz, hatamız, yanlışımız nerede onu düzeltmeye çalışırız.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken “Kazanmak, başarılı olmak, Türkiye'ye demokrasiyi getirmek istiyorduk.  Türkiye'de izlenen yanlış ekonomi politikasının yoksullara çıkarılan ağır faturaları engellemek istiyorduk. Ama halkımız böyle tercih etti” ifadesini kullandı.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKTIK”

CHP lideri sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

Bugüne kadar yapılan seçimlerde sandıklara en çok sahip çıktığımız seçim, bu seçimler oldu. Yani eğer seçim sandığında güvenliği sağlamak için veya orada gözetlemek için veya bulunmak için bir milletvekilimizin burnu kırılıyorsa (27. Dönem Milletvekili Ali Şeker'e Şanlıurfa'da saldırmışlardı.) ‘Sandıklara gitmedi' demek büyük bir haksızlıktır. Gidildi yani.

Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler için iş birliği olabileceğini ifade ederek "ittifak" kapısını açık bıraktı.

LİSTE ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Seçim sonrasında CHP’ye yöneltilen eleştirilerden biri de CHP listelerinden Meclis’e giren ittifak partilerinin milletvekillerinin sayısı oldu. Kılıçdaroğlu’na göre seçim sürecinin ittifakla sürdürüldüğü seçimle, doğal seçim süreçlerini bir tutmamak gerekiyor. Kılıçdaroğlu, görüşünü şöyle temellendirdi:

CHP'nin tek başına girdiği bir seçim sürecinden ayrı, partilerin kolektif bir anlayışla seçime girmeleri ayrıdır. Aynı çerçeveymiş gibi yola çıkarak yorum yapmak yanlışın en büyüğüdür.

Kazanmadık doğru. Ama bu ülkede 25 milyon kişi yani yaklaşık iki seçmenden biri demokrasiden yana oy kullandı. 25 milyon kişinin demokrasiden yana oy kullanmasını sağlayan motivasyon neydi acaba? Kendi kendimizi,  25 milyon kişi niye yok sayıyorlar?

Kaynak: Sözcü
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...